Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Adrenalin Motorsport pakt zesde titel op rij in NLS 2023

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 11 oktober 2023 03:29

NLS

Na een spannende finale zijn de kampioenen van de 2023 N�rburgring Endurance Series beslist. Daniel Zils, Oskar Sandberg en Philipp Leisen reden de Adrenalin Motorsport Team Motec BMW 330i naar hun negende overwinning in de negende race in de VT2-R+4WD-klasse. In een langeafstandsduel met het rijderstrio van SRS Sorg Rennsport maakten Zils, Sandberg en Leisen daarmee hun triomf compleet. Voor Adrenalin Motorsport is het de zesde titel op rij. Leisen verzekerde zich van zijn vierde kampioenschap overall, Zils en Sandberg verdedigden hun titel van vorig jaar en pakten voor de tweede keer de kampioenshuldiging.

Ernst Mosres laatse optreden als Teameigenaar

De overwinning in de 47e PAGID Racing DMV M�nsterlandpokal ging naar Frank Stippler en Christopher Mies in de Audi R8 LMS GT3 EVO II. Het duo van Scherer Sport PHX bezorgde Ernst Moser, de oprichter van het vorige raceteam Phoenix Racing, daarmee een overwinning in zijn letterlijk laatste optreden aan de pitmuur.

Een zeer blijde Oskar Sandberg na het behalen van de 6e kampioenstitel

Met zijn zesde titel is Adrenalin Motorsport nu het meest succesvolle team in het NLS en heeft het Scheid Motorsport vervangen aan de top van de statistieken. "Ik kan alleen maar in herhaling vallen", zegt teambaas Matthias Unger. "Van buitenaf ziet het er misschien soms makkelijk uit, maar dit jaar was echt verdomd moeilijk. We hebben weer een extreme inspanning moeten leveren om te eindigen met negen klasseoverwinningen in de zeer competitieve VT2-R+4WD-klasse. Het was geen makkie." Het succes van het team uit Heusenstamm is geen toeval. "We hadden gewoon weer het beste pakket dit jaar," zei Sandberg. "We vormden een supersnel rijderstrio, de auto was altijd perfect, de banden waren altijd goed en, last but not least, ons team nam altijd de juiste beslissingen - dat was, net als vorig jaar, het geheim van ons succes."

Na zeven overwinningen in de eerste zeven races had het adrenalinetrio het maximale puntenaantal bereikt. Daarna begon het rekenen. Het Sorg trio had nog steeds gelijk kunnen komen en zelfs de titel kunnen pakken. "Natuurlijk hadden we dat altijd in ons achterhoofd", zegt Zils. "Maar praktisch dachten we alleen maar van race naar race. We concentreerden ons vooral op onszelf en dat leidde uiteindelijk tot succes." Met vier titels in het NLS is Leisen nu een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de traditionele serie. Alleen Heinz-Otto Fritzsche en Johannes Scheid waren succesvoller met elk vijf triomfen. Leisen kijkt nu al naar de toekomst: "Na Het seizoen is voor het seizoen. Ik wil ook komend jaar samen met coole teamgenoten als Daniel en Oskar vechten voor succes."

Een van de eerste die ze feliciteerde was Daniel Sorg: "Ik feliciteer Matthias met zijn zesde titel. We hadden een spannend gevecht tot aan de finale. De tweede plaats is uiteindelijk een sterk resultaat voor Heiko Eichenberg, Fabio Grosse en Patrik Gr�tter. Voor ons als team is het uiteindelijk motivatie om volgend jaar weer vol in de aanval te gaan." Naast het vice-kampioenschap behaalde SRS Sorg Rennsport ook de overwinning in de Cup 3-klasse van de Porsche Endurance Trophy N�rburgring.

null

Vanaf poleposition domineerden Stippler en Mies de actie vooraan het veld. Vijfvoudig seizoenswinnaars Jakub 'Kuba' Giermaziak en Christian Krognes in de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 verzamelden ook leidende ronden. Uiteindelijk vertrouwde het team op de verkeerde strategie, moest het kort voor het einde van de race een tankstop maken en miste het ternauwernood het podium op de vierde plaats. Fabian Schiller en Lucas Auer in de Mercedes-AMG GT3 van Mercedes-AMG Team GetSpeed waren blij met de tweede plaats. Julien Andlauer en Patric Niederhauser in de Porsche 911 GT3 R van Rutronik Racing maakten de mix van merken op het podium compleet. "Het was een zeer emotionele overwinning voor ons," zei Stippler. "We hebben een heel moeilijk jaar achter de rug. En met de pensionering van Phoenix-oprichter Ernst komt er een einde aan een tijdperk. Het was dus belangrijk voor ons om hem deze overwinning te geven. Ik werk al 15 jaar bij Phoenix. We hebben samen veel grote successen gevierd. Ik heb met Chris afgesproken dat we vandaag weer alles zouden geven. Ik wil alle officials en alle andere deelnemers bedanken dat ze ons een leuke tijd hebben bezorgd op het mooiste circuit ter wereld. We moeten allemaal heel dankbaar zijn dat we dit samen kunnen doen." Mies voegde eraan toe: "Dat was legendarisch, de auto delen met Stippi en deze overwinning vieren voor Ernst."

Blunder kost Walkenhorst 2e plaats

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS