Formule 1

Aantrekkingskracht die de Formule 1 heeft: wordt Sebastian Vettel verleid tot een comeback?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2024 03:10

Voormalig Aston Martin strateeg Bernie Collins gelooft dat Sebastian Vettel verleid zou kunnen worden om terug te keren in de F1, mocht het juiste stoeltje zich aandienen.

Sebastian Vettel F1


Vettel zat deze week weer achter het stuur tijdens het testen van een Porsche 963 Hypercar en gaf toe dat hij 'flirtte' met de gedachte om terug te keren in de autosport, nu meer dan de helft van de Formule 1-grid nog niet gecontracteerd is na het einde van het jaar.

Viervoudig wereldkampioen Vettel ging eind 2022 met pensioen na het beëindigen van zijn carrière bij Aston Martin, hoewel zijn laatste twee seizoenen niet zo succesvol waren als hij gewend was in zijn illustere carrière.

Collins, nu Sky Sports-presentatrice nadat ze van de pitmuur is weggestapt, legde uit dat ze verleid zou kunnen worden om terug te keren in de racestrategie voor een andere Grand Prix als de gelegenheid zich voordeed vanwege de inherente 'aantrekkingskracht' die de Formule 1 heeft. Dat gevoel zou waarschijnlijk alleen maar versterkt worden voor een coureur van het kaliber van Vettel, die het grootste deel van zijn leven in de racerij heeft doorgebracht.

"Ik denk dat hij dat zou doen", vertelde Collins aan The Fast and The Curious podcast op de vraag of Vettel uit zijn pensioen zou kunnen worden gehaald. “Ze hebben allemaal die drive in zich en ze hebben dit allemaal de afgelopen X aantal jaren gedaan. Dan doel ik niet alleen hun F1-carrière - maar ook op hun carrière in de kartsport, hun juniorcarrière, ze doen het al zo lang."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS