Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

AVF contracteert Matevos Isaakyan voor 2017: "Juiste plaats om me te ontwikkelen als coureur"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 januari 2017 17:58

Het AVF by Adrian Valles team is blij met de bekendmaking dat het team een akkoord heeft bereikt met Matevos Isaakyan voor de World Series Formula V8 3.5 in het seizoen 2017. De achttienjarige Moskoviet volbracht zijn debuutseizoen in deze klasse afgelopen jaar, met één overwinning, één pole positie en een negende plaats in het eindklassement. Ook nam Isaakyan in 2016 deel aan de GP3-klasse.

2017 Formula V8 3.5


AVF is op het moment met Tom Dillmann de regerend kampioen. Het team wil niet de kans missen om een goede jonge coureur met snelheid en skills te laten schieten voor hun line-up. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al een ervaren coureur. AVF vertrouwt op het talent en de kwaliteit van Isaakyan, in hun poging aan de top te blijven.

"We zijn blij dat we Isaakyan mogen presenteren", zei teambaas Adrian Valles over de jonge Rus. "We hebben hem getest in het verleden met een Renault 2.0L. We weten dat hij een snelle en getalenteerde coureur is. Hij had een goed seizoen afgelopen jaar in de 3.5, dus ik denk zijn ervaring mee zal spelen om meteen vanaf het begin voor de leiding te gaan. We zijn trots om hem aan boord te hebben, en erg gemotiveerd voor het titelgevecht", aldus Valles.

Isaakyan zelf is ook blij met het team: "Ik ben blij dat ik naar AVF ga voor dit seizoen. Het team heeft een succesvolle historie en is voor mij de juiste plaats om me te ontwikkelen als coureur", zei Isaakyan. Aanstaand jaar zou wel een een goed jaar kunnen zijn. Mijn doel is het gevecht om de top drie posities in het kampioenschap. Mijn kennis over de auto is goed nu, dus ik heb meer vertrouwen in mijn tweede seizoen. Ik dank SMP voor hun doorlopende steun."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS