Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC TotalEnergies 24h Nurburgring 2023: de publieksfavorieten zijn Dacia en Manta

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2023 13:01

Terwijl de grote merken en constructeurs strijden om de eindzege in de Eifelklassieker, de 51e ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring 2023, brengen twee underdogs - een Dacia en een Manta - een verfrissende verandering in het startveld en herinneren ze de autosportwereld eraan dat het niet altijd alleen om rondetijden en technische uitmuntendheid gaat. De geest van competitie en liefde voor autosport zijn net zo belangrijk als het merk of model van de auto.

51e ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring Dacia en Manta foto 1

Hoewel de Dacia met startnummer 118 en de Opel Manta met startnummer 121 niet tot de gebruikelijke favorieten voor topplaatsen in het algemeen klassement behoren, zijn ze klaar om hun uithoudingsvermogen en de daarbij behorende portie vechtlust te bewijzen tijdens de 51e editie van de lange -afstandswedstrijd.

De Dacia Logan is voor het derde jaar op rij een van de meest populaire voertuigen tijdens de 24-uursrace. Maar deelname dit jaar was aanvankelijk onzeker. "Nadat de brandstofsponsor ineens op een zelfs onaangenaam korte termijn verstek moest laten gaan, stond ons hele bedrijf op het punt om de deelname te annuleren", zegt coureur en teambaas Oliver Kriese. “In deze situatie hebben de Marshalls contact met ons opgenomen en hun financiële steun aangeboden. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan denk.”

51e ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring Dacia en Manta foto 2

Inmiddels is er een nieuwe brandstoffinancier gevonden voor het Ollis Garage Racing-team. “Desalniettemin hebben de Marshalls een deel van hun onkostenvergoeding gedoneerd en in een parkeerautomaat aan ons overhandigd. Als klein bedankje mochten ze het kofferdeksel van onze auto signeren. Gewoon een geweldige actie”, zegt de teammanager, en grijnst erbij.

De Manta daarentegen is een legende op de Duitse wegen. Bekend om zijn kenmerkende ontwerp en iconische rol in de popcultuur van de jaren '70 en '80, heeft de Manta een trouwe aanhang. Nadat de Manta vorig jaar door brandschade niet kon deelnemen aan de 24-uursrace, staat hij dit jaar weer in de Groene Hel. De auto met startnummer 121 werd minutieus herbouwd door het team van Olaf Beckmann en is nu startklaar op zaterdagmiddag.

51e ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring Dacia en Manta foto 3

Manta-coureur Volker Strycek viert dit jaar zijn 45e start in de legendarische endarancerace en is verheugd dat de Manta terug is: “We zijn zo blij dat de Manta kon worden herbouwd en vieren nu zijn 21e start in dit geweldige raceblik. Ook de fans zijn enthousiast, dat voelden we woensdag in Adenau”, vertelt Strycek trots. “We konden de Manta voor het eerst testen vlak voor het evenement en ik moet zeggen dat het fascinerend is om de Manta weer te zien rijden. Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen en ik kijk erg uit naar de start – net als de eerste keer.”

51e ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring LIVE

ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring 2023 foto 14

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS