Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort afgelast, race verschuift naar Lausitzring

Uitgegeven door Bart • 18 oktober 2020 13:11

De zesde race van de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort gaat dit jaar niet door. Het kampioenschap zou eigenlijk in het weekend van 30 oktober - 1 november naar het duinencircuit afreizen, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is de race verplaatst naar de Lausitzring. De Duitse organisatie heeft nauw samengewerkt met Circuit Zandvoort, maar omdat er in Nederland geen sportwedstrijden gehouden mogen worden, gaat het feest niet door. Naast de GT Masters rijden ook de ADAC GT4, de ADAC TCR, de ADAC Formule 4 en de Porsche Carrera Cup op de Lausitzring.

ADAC GT Masters


ADAC Motorsport-directeur Thomas Voss spreekt zijn teleurstelling uit in het persbericht. "We hebben de laatste weken heel goed en constructief met Circuit Zandvoort samengewerkt. We hebben alle mogelijkheden bekeken en onze dank gaat uit naar alle inspanningen van Circuit Zandvoort. We kijken er naar uit om in augustus 2021 in Zandvoort terug te keren."

"Door de huidige pandemie moeten we naar een ander circuit uitwijken. De gezondheid van iedereen komt op de eerste plaats. We willen daarnaast onze partner DEKRA bedanken dat we op zo'n korte termijn op de Lausitzring kunnen gaan racen."

Fans die al kaarten hadden gekocht voor de race in Zandvoort worden per e-mail geïnformeerd en zullen het uitgegeven geld terugkrijgen. Meer informatie is te vinden op www.adac.de/gt-masters.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS