Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters met beproefde structuren en prijzenpot van meer dan 570.000 euro

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 28 januari 2023 17:00 • Print artikel

ADAC GT Masters

München - De ADAC GT Masters start in het seizoen 2023 met een beproefd concept, evenementen die veel publiek trekken, een prijzenpot van meer dan 570.000 euro en een succesvolle duurzame brandstof. In Duitsland en Oostenrijk staan zes raceweekends op het programma, telkens met twee races. Voor het eerst in 15 jaar is de serie terug op de Norisring in Neurenberg. Alle races worden rechtstreeks uitgezonden op televisie. Het seizoen begint van 9 tot 11 juni met een speciaal evenement in Hockenheim. Duurzaamheidswinst speelt een cruciale rol in het nieuwe ADAC GT Masters-seizoen. De ADAC GT Masters rijdt voor het tweede jaar op rij met de innovatieve brandstof Shell Blue Gasoline 98, waarin 50% van de componenten hernieuwbaar zijn. Vorig jaar legden de coureurs 10.971 ronden af met de duurzame brandstof, waarmee ze een waardevolle bijdrage leverden aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

null

ADAC Motorsport Director Thomas Voss: "In 2023 gaat de ADAC GT Masters van start met hetzelfde concept dat de fans al 16 jaar in vervoering brengt. We gaan niet door met de in december gepresenteerde plannen, die onder meer gezamenlijke races met de ADAC GT Masters en prototypes omvatten. Dit sluit aan bij de wens van veel teams om de ADAC GT Masters in zijn huidige vorm ongewijzigd voort te zetten. Vanuit sportief oogpunt scherpen we het profiel van de serie echter aan, door het verplicht stellen van een zilveren of bronzen coureur in elke auto. Zo zorgen we ervoor dat de ADAC GT Masters een aantrekkelijk platform blijft voor ambitieuze en getalenteerde coureurs."

De seizoensopener vindt plaats als onderdeel van een speciaal evenement van 9 tot en met 11 juni op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekendgemaakt. Het tweede raceweekend is een van de hoogtepunten van het seizoen: tijdens de terugkeer op de Norisring in de straten van Neurenberg staat de serie aan de start van het eerste van vier DTM-evenementen. Na de Norisring is de ADAC GT Masters te gast bij een van de grootste autosportevenementen in Duitsland: voor het eerst sinds 2012 start de serie op de Nürburgring op hetzelfde affiche als de ADAC Truck Grand Prix. Na de zomerstop gaan de coureurs in september naar de Sachsenring. Daarna volgt een uitstapje naar de bergen: de voorlaatste ronde van het seizoen brengt de deelnemers naar het huidige Formule 1-circuit op de Red Bull Ring. Daarna gaat het samen met de DTM terug naar de Hockenheimring voor de finale eind oktober.

ADAC GT Masters

In de ADAC GT Masters wordt de cockpit nog steeds gedeeld door twee coureurs. Vanaf dit jaar is een Silver- of Bronze-coureur in elke auto verplicht. Hiermee blijft de ADAC GT Masters trouw aan zijn filosofie: jongeren de best mogelijke ondersteuning bieden en jonge talentvolle coureurs de kans geven zich te ontwikkelen in een professionele omgeving. Goede prestaties en successen worden beloond: in het nieuwe seizoen liggen financiële en niet-financiële prijzen van in totaal meer dan 570.000 euro voor het grijpen. Naast de rijders- en teamtitels is er ook de Pirelli Junior competitie voor jonge coureurs en de Pirelli Trophy voor ambitieuze heren coureurs. Teams kunnen zich vanaf 25 januari inschrijven voor de ADAC GT Masters 2023. De deadline voor inschrijvingen is 1 mei.

ADAC GT Masters 2023

ADAC GT Masters kalender 2023, onder voorbehoud van wijzigingen

09.06. - 11.06.2023
Hockenheimring Baden-Württemberg (speciaal evenement)

07.07. - 09.07.2023
Norisring (DTM)

14.07. - 16.07.2023
Nürburgring (ADAC Truck Grand Prix)

08.09. - 10.09.2023
Sachsenring (DTM)

22.09. - 24.09.2023
Red Bull Ring / A ( DTM)

20.10. - 22.10.2023
Hockenheimring Baden-Württemberg (DTM)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS