Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ABT start met Lamborghini aan de 24-uursrace op de Nordschleife

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 februari 2023 15:01

ABT Sportsline keert terug naar de Nordschleife en gaat tijdens de legendarische 24-uursrace een van de allergrootste autosportuitdagingen aan: van 18 tot 21 mei neemt het team deel met een Lamborghini Huracán GT3 EVO2. Het is het begin van een nieuw motorsportpartnerschap met het Italiaanse sportwagenmerk, dat bedoeld is voor de lange termijn. Het tuningportfolio van ABT wordt in 2023 ook uitgebreid met het merk Lamborghini, met aanbod voor de spectaculaire Urus.

ABT Lamborghini

"We zijn enthousiast over dit nieuwe autosportpartnerschap. Lamborghini is een geweldig merk vol geschiedenis en passie voor autosport en sportwagens", zegt Thomas Biermaier, CEO van ABT Sportsline. "We hebben de afgelopen twee decennia al veel emotionele momenten meegemaakt op de Nordschleife en willen nu samen met Lamborghini een nieuw hoofdstuk beginnen. De voorbereidingen zijn al begonnen." Het programma omvat zowel testritten als deelname aan twee ronden van de "Nürburgring Langstrecken-Serie" (NLS) voorafgaand aan de 24-uursrace met de mogelijkheid van verdere races ter voorbereiding op het seizoen 2024.

Voor ABT wordt het de tiende deelname aan deze klassieker van de langeafstandsraces. Het debuut was in 1999 met een Audi A4 quattro op aardgas - de race met het innovatieve aandrijfconcept was destijds een kleine sensatie. Inschrijvingen met de ABT-Audi TT-R uit de DTM, de Audi R8 LMS en de Bentley Continental GT3 volgden. De beste resultaten waren twee tweede plaatsen bij de edities van 2003 en 2009. ABT kwam in 2017 voor het laatst in actie op de Nürburgring Nordschleife.

De Urus is tot op heden de eerste en enige Lamborghini die leverbaar is met een ABT Power performance upgrade. In de tweede helft van 2023 wordt de snelle SUV opnieuw een pionier en de eerste vertegenwoordiger van de Italiaanse sportwagenfabrikant die een ABT compleet voertuig wordt. Zijn meest opvallende kenmerk: het exclusieve aeropakket. "De Urus is de supersportwagen onder de SUV's. Met ons carbon aeropakket geven we de voorkant, flanken en achterkant nog meer snelheid en drama", weet de managing partner van het Beierse tuningbedrijf, Hans-Jürgen Abt, zeker: "We hebben ook een nieuw design gevonden voor de perfecte set gesmede velgen voor het voertuig - laat je verrassen!" Wat de motor betreft, kunnen klanten zich verheugen op aanzienlijk meer ABT Power dan voorheen: de opnieuw herziene vermogensupgrade garandeert een enorme toename van de prestaties. Daarbij komt een upgrade van de ophanging, zodat de Urus de nieuw verworven prestaties ook op bochtig terrein volledig kan benutten. Verder zal het Beierse bedrijf enkele nieuwe sportief-luxe accenten in het interieur aanbrengen om ook in de cockpit de individualiteitsfactor te verhogen.

ABT Lamborghini

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS