Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H SPA - Zo volgt u de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022, de Belgische enduranceklassieker in de Ardennen + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2022 15:31

Dit weekend wordt de 24 Hours of Spa verreden. De 24hours of Spa Francorchamps wordt beschouwd als het grootste GT3-evenement ter wereld en telt mee voor de GT World Challenge Europe (GTWC) en de In-tercontinental GT Challenge (IGTC). Coureurs en auto’s krijgen punten voor de GT World Challenge na zes, twaalf en 24 uur. Fans hoeven geen moment van de baanactie van de editie 2022 van de TotalEnergies 24 Hours of Spa te missen, want de Belgische enduranceklassieker presenteert zoals altijd van een uitgebreide coverage. Het evenement wordt via een waaier aan online kanalen gestreamd, en gratis bovendien! De live verslaggeving begint op donderdag om 16u15 CEST, met de pre-qualifying sessie.

24H Spa 2022 nacht 1

Zo is iedereen meteen opgewarmd voor de kwalificaties voor de grote race, die bestaan uit vier delen van 15 minuten. Het gemiddelde van de drie of vier rijders op elke wagen bepaalt de uitslag van de kwalificaties, die meteen de startposities 21 tot 66 vastleggen. De snelste 20 wagens stoten door naar de SuperPole op vrijdag.

Er wordt na de kwalificaties nog gereden op donderdag, want om 22u20 start de Night Practice. Deze sessie kan, net zoals de Free Practice (om 10u50 op donderdagochtend), via de live timing op de TotalEnergies 24 Hours of Spa website gevolgd worden.

24H Spa 2022 Audi R8

De eerste actie op vrijdag is de derde race van het seizoen 2022 van de Fanatec Esports GT Pro Series. De zestig minuten lange virtuele race op Assetto Corsa Competizione wordt om 15:05u gestart in de Fanatec Esports Arena.

Na een korte warm-up om 18:20u start de SuperPole om 19:00 uur, te volgen op: "https://allstreaminghq24.com/SUPER-POLE/". Dit worden allicht de snelste ronden van het hele weekend, met 20 van de snelste GT-rijders die met elkaar de strijd aangaan om de pole positie te veroveren. Ze starten hun twee vliegende ronden in omgekeerde volgorde (van de kwalificaties) en met één minuut interval, zodat de spanning stijgt naarmate de sessie vordert.

Eens al die voorbereidingen achter de rug zijn, is het tijd om zich toe te leggen op de race, die op zaterdag om 16u45 CEST van start gaat. Uiteraard kan u iedere seconde van de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 volgen via de internationale livestream.

24H Spa 2022 achterkant

Voor alle livesessies kan u op het GTWorld YouTube-kanaal kiezen uit Engels, Frans, Duits of Italiaans commentaar. Verder is er ook een livestream op de officiële websites en Facebook-pagina’s van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

Bovendien kunnen fans ook alles wat er in de Ardennen gebeurt volgen de sociale media-kanalen van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, en ook zelf hun steentje bijdragen, met de #spa24h hashtag. Updates, foto’s en video’s zullen met de regelmaat van de klok via Facebook, Instagram en Twitter worden gedeeld.

TOTALENERGIES 24 HOURS OF SPA

VRIJDAG

15:05 - Fanatec Esports GT Pro Series ­ (LIVE)

18:20 – Warm Up (LIVE)

19:00 - Super Pole (LIVE)

ZATERDAG

16:45 - Race (LIVE)

24H_Spa_2022_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS