Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H SPA - Update na 20 uur: het wordt een close fiinish in Spa met Aston Martin, BMW, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche allemaal vooraan

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2022 12:30

Met nog maar vier uur te gaan op Spa-Francorchamps was de strijd om de hoogste eer van de TotalEnergies 24 Hours of Spa erg close. Een groot deel van het 19e uur werd doorgebracht achter de safety car na een zware crash van de #188 Garage 59 McLaren. Na contact tussen Miguel Ramos en Chris Froggatt (#93 Sky Tempesta Racing Ferrari) schoot de McLaren in de barričre, waardoor de voorkant van de McLaren werd vernietigd en een langdurige reparatie noodzakelijk was.

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 1

Toen het racen hervat werd, was er een drama voor de #88 Mercedes-AMG, die werd rondgedraaid door de #93 Sky Tempesta Racing Mercedes-AMG bestuurd door Jonathan Hui. De laatste sneed Gounon de pas af ,terwijl hij probeerde de pits in te duiken en hij kreeg later een penalty voor zijn fout. De Fransman verloor een positie aan Laurens Vanthoor (#47 KCMG Porsche), maar sloot toch snel weer het gat en sloot aan op de achterkant van de Belg. Gounon ging naar binnen bij La Source en kreeg toen een veel betere run door Eau Rouge, waarbij hij de inhaalpoging succesvol voltooide voordat de auto's Raidillon hadden bereikt.

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 2

Terwijl de pitstops door de #88 werd gefixt, nam Mercedes-AMG kort voor het uur de leiding in de race. De auto moest stoppen, maar met meerdere strategieën was er in dit stadium geen duidelijke leider. Naast de #88 Mercedes-AMG en #47 Porsche, de #98 ROWE Racing BMW, de #71 Iron Lynx Ferrari en de #95 Beechdean AMR Aston Martin waren allemaal rond het leidende peloton.
De #99 Attempto Racing Audi reed vooraan in de Silver Cup, hoewel de #30 Team WRT Audi en de #14 Emil Frey Racing Lamborghini nog steeds in de strijd waren. De #83 Iron Dames Ferrari was de onbetwiste leider in de Gold Cup, terwijl de #52 AF Corse Ferrari even comfortabel eerste was in de Pro-Am klasse. De Bronze Cup begon op te schuiven naar de #35 Walkenhorst BMW, die een ronde voorsprong had op de #20 SPS Mercedes-AMG. Op naar het einde, het wordt nog een spannende slotfase op Spa-Francorchamps!

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 3

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 4

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 5

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 foto Miguel Bosch 6

24Hours of Spa-Francorchamps 2022 Update na 20 uur

LIVESTREAMING 24Hours of Spa-Francorchamps (English):24H Spa 2022 eventlogo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS