Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H SPA - Update na 2 uur: Nr2 AMG Team Getspeed Mercedes-AMG neemt leiding in de 24 Hours of Spa over

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2022 18:45

Een Full Course Yellow periode die net voor twee uur wedstrijd werd uitgeroepen zette menig een team er toe aan om de tweede pitstop van de TotalEnergies 24 Hours of Spa iets te vervroegen. Eens iedereen dat gedaan had, bleek de #2 AMG Team Getspeed Mercedes-AMG de leider in de Belgische uithoudingsklassieker. Twaalf minuten voor twee uur wedstrijd was er een contact tussen de #188 Garage 59 McLaren en de eerste Gold Cup auto, de #57 Winward Racing Mercedes-AMG. Laatstgenoemde kwam vast te zitten in de grindbak van Bruxelles, en de wedstrijdleiding kon niet anders dan de eerste Full Course Yellow periode van de race uit te roepen, zodat de baancommissarissen de auto uit zijn benarde situatie konden bevrijden.

24H SPA 2022 Nr2 AMG Team Getspeed Mercedes-AMG

Eerder, net na de eerste reeks pitstops, had de #2 AMG Team Getspeed Mercedes-AMG van Luca Stolz de leiding van de wedstrijd in handen genomen, door de #54 Dinamic Porsche die sinds de start had geleid te passeren. De Porsche, nu bestuurd door Côme Ledogar, viel terug naar de vierde plaats, achter de #88 AMG Team Akkadis ASP bolide en de #221 GPX Martini Racing Porsche. Die volgorde bleef intact na de tweede reeks pitstops, die net voor twee uur wedstrijd werden afgewerkt.

De #777 Al Manar Racing by HRT Mercedes-AMG was nog steeds de eerste Silver Cup, en lag zelfs zesde algemeen. De leiding in Pro-Am was nog steeds in handen van de #24 Herberth Motorsport Porsche, die ook in de top 20 algemeen rondreed. De #93 Sky Tempesta Racing Mercedes-AMG nam de leiding in de Gold Cup over, terwijl de #20 SPS Mercedes-AMG nog steeds eerste lag in de Bronze Cup.

De eerste opgave van de race kwam er na 93 minuten, toen de #26 Saintéloc Junior Team Audi bij de exit van Blanchimont hard in de vangrails ging. César Gazeau slaagde er nog in om de wagen terug naar de pitstraat te rijden, maar een beschadigd chassis betekende het einde van de wedstrijd voor de #26.

24H Spa 2022 Mercedes

LIVESTREAMING 24Hours of Spa-Francorchamps (English):null

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS