Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H SPA - Update na 18 uur: patstelling vooraan, safety car op de baan; Iron Lynx-Ferrari nog steeds aan de leiding

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2021 09:32 • Print artikel

Na achttien uur rijden was er geen verandering vooraan het veld van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Het veld reed achter de safety car nadat de #23 Huber Motorsport-Porsche crashte in Raidillon. De Top-3 was zoals het twee uur eerder ook was, met de #51 Iron Lynx Ferrari aan kop voor de #32 Audi Sport Team WRT en de #95 Garage 59 Aston Martin. Het gat tussen het leidende duo was 18 seconden toen de gele vlaggen werden gezwaaid, waarbij Dries Vanthoor kleine winst boekte op Alessandro Pier Guidi.

Iron_Lynx_Ferrari_leider TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021

Niki Leutwiler had net de leiding in de Am Cup veroverd, toen hij hard tegen de muur klapte bij Raidillon, waardoor er schade aan de barrière werd veroorzaakt. Na het moment van 18 uur rijtijd werd er nog steeds driftig gewerkt aan het repareren ervan. Tijdens de gele vlag-situatie maakten beide leiders hun geplande pitstops, terwijl de Aston dat al zo'n 10 minuten eerder had gedaan. De WRT-stop was lang, terwijl de Iron Lynx-crew ervoor koos om een tweede rit door de pits te maken om de stinttijd van de #51 auto opnieuw in te stellen.

Iron_Lynx_Ferrari_artistic TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021

De strijd om de Silver Cup blijft prima in evenwicht. De #90 Madpanda Mercedes-AMG, die met onze landgenoot Rik Breukers al vanaf het tweede uur aan de leiding was, zag zijn voordeel slinken door een drive-through wegens misbruik van de baanlimieten. Patrick Kujala zat aan het stuur toen de penalty werd uitgedeeld, terwijl Ricardo Sanchez na 18 uur een voorsprong van vijf seconden had.

De #53 AF Corse Ferrari leidde in ProAm met een gezonde voorsprong op de #77 Barwell Motorsport Lamborghini. Maar de Am Cup-strijd lijkt voorbij, met zowel de #23 als #166 Porsches die na 18 uur uit de strijd zijn. De #166 stond in de pits, maar kon toch weer de baan op om de leiding op te eisen.
De race werd groen kort na de 18-uursmarkering met de #51 Ferrari aan de leiding, die een paar seconden voor de #32 Audi reed.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS