Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H SPA - Update na 16 uur, de Nr98 ROWE Racing BMW met Nicky Catsburg aan de leiding

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2022 07:29

De #98 ROWE Racing BMW leidde de TotalEnergies 24H Spa 2022 kort na de 16-uursmarkering, hoewel het voordeel bleef bij de #47 KCMG Porsche. De opmerkelijke opkomst van het Hong Kong-team van helemaal achterin van het veld tot een legitieme kanshebber voor de overwinning, steeg naarmate de ochtend vorderde, met Nick Tandy die de leiding overnam van Davide Rigon (#71 Iron Lynx Ferrari) rond 7 uur 's ochtends. Deze laatste werd vervolgens verder teruggeworpen door een drive-through voor een FCY-overtreding.

24H Spa 2022 BMW_M4_Nr98_ROWE_Racing

De #51 Iron Lynx Ferrari leidde weliswaar maar stopte toch na het verstrijken van het 16e uur, waardoor de #98 BMW de leiding nam voor de #88 AMG Akkodis ASP Mercedes-AMG. De #98 en de #88 stopten tegelijkertijd en wisselden van positie dankzij een snelle rijderswissel van de Akkodis ASP-crew. Maar eenmaal terug op de baan ging Nick Yelloly voluit op Raffaele Marciello, waardoor de Zwitser uiteindelijk tot een fout werd gedwongen die de BMW weer aan de leiding bracht.

Als zodanig leidde de ROWE-auto voor de Akkodis-inschrijving naarmate het 17e uur vorderde, terwijl de KCMG Porsche als derde rondreed. De laatste heeft als opdracht om P1 te heroveren, zodra de voorste twee halverwege het uur stoppen.

De #30 Team WRT Audi leidde de weg in de Silver Cup (14e algemeen) nadat de #4 Mercedes-AMG en de #99 Audi beide problemen kregen. Iron Dames voerde de Gold Cup-klasse aan met een voorsprong van twee ronden op de #34 Walkenhorst Motorsport-BMW. De eerste volledig vrouwelijke bemanning van de race in een kwart eeuw, behaalde de 20e plaats in het algemeen klassement na onlangs een pitstop te hebben gemaakt.

Herberth Motorsport had een voorsprong van één ronde aan de kop van de Pro-Am-order (18e algemeen). De #24 Porsche stopte iets voor de 16-uursmarkering, met pro-coureur Alessio Picariello aan het stuur. De #35 Walkenhorst Motorsport BMW behield zijn voorsprong in de Bronze Cup, twee ronden verwijderd van de #20 SPS Mercedes-AMG als 35e algemeen.

Er waren 11 auto's in de eerste ronde, waarvan de #71 Ferrari de laatste was. In deze fase van de race waren in totaal 18 officiële uitvalbeurten geregistreerd.

LIVESTREAMING 24Hours of Spa-Francorchamps (English):24H Spa 2022 eventlogo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS