Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H SPA - Na 21 uur met nog drie uur te gaan P1 voor Iron Lynx-Ferrari; Rik Breukers leidt Silver Cup

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2021 13:17 • Print artikel

De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 bevindt zich op het scherpst van de snede met nog drie uur te gaan. De #51 Iron Lynx Ferrari leidt nog steeds met Nicklas Nielsen aan het stuur, maar de strijd met de #32 Audi Sport Team WRT-auto bestuurd door Kelvin van der Linde is in alle heftigheid ontbrand. Met nog drie en een half uur te gaan verloor Nielsen bijna de eerste plaats tijdens het navigeren door zwaar verkeer, wat Van der Linde een kans gaf bij de Bus Stop. De Audi-coureur had even zijn neus ervoor, werd vanwege de lijn terugverwezen, waarna het circuit zich weer ontrolde op zijn vertrouwde P2. Nielsen had het voordeel, terwijl Van der Linde contact maakte in zijn poging om kort daarna de #93 Ferrari rond te rijden.

Iron Lynx_Ferrari_leidend_met_3_uur_te_gaan

De #51 Ferrari stopte zeven minuten voor het hele uur, terwijl de #32 Audi een ronde langer doorging. Voor de tweede keer op rij wist de bemanning van Iron Lynx tijd te winnen, waardoor de voorsprong van Nielsen werd uitgebreid van ongeveer één seconde naar vijf. De #95 Garage 59 Aston Martin rijdt na 21 uur als derde rond.

Nr90_Mercedes_Rik_Breukers
Rik Breukers leidt met de Nr90 Madpanda Motorsport-Mercedes de Silver Cup

De #90 Madpanda Motorsport Mercedes-AMG met onder andere Rik Breukers, leidt nog steeds in de Silver Cup, zoals het sinds het tweede uur bijna zonder uitzondering heeft gedaan, maar de strijd om de klasse-eer is nog steeds onmogelijk te noemen. De #159 Garage 59 Aston Martin is 20 seconden terug, terwijl de #99 Attempto Racing Audi ook in de klasse aan de leiding staat.

De Pro-Am-wedstrijd is meer afgewikkeld met de #53 AF Corse Ferrari met een voorsprong van één ronde op de zusterauto #52. De winnaar van vorig jaar, de #77 Barwell Motorsport Lamborghini, ligt derde met nog 180 minuten te gaan.

De enige overgebleven Am Cup-auto blijft circuleren. De #166 Hägeli by T2 Racing Porsche had een lange tijd in de pits, maar is inmiddels weer op de baan om de klasse overwinning naar zich toe te trekken.

Foto's: SRO | Jules Benichou - 21creation

https://youtube.com/racexpress/videos?view=0&sort=p&flow=grid
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS