Formule 1

“Waarom niet?” - F1 CEO Stefano Domenicali zinspeelt op meer sprint-raceweekenden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 05:02

F1 CEO Stefano Domenicali heeft laten doorschemeren dat er meer sprint-races in het verschiet liggen als 'discussiepunt' voor de toekomst.

#f1Stefano Domenicali F1


De Formule 1 hield zaterdag zijn eerste sprint-race van het seizoen 2024 in China. In 2024 staan er zes sprint-raceweekenden op het programma.

De negentien ronden tellende race werd gewonnen door Max Verstappen, die zijn Red Bull vanaf de vierde plaats op de grid naar voren reed, met daarachter een spannende strijd om de andere podiumposities.

Het sprint-raceschema werd voor het eerst geďntroduceerd in 2021, met drie races, en is voor 2024 uitgebreid naar zes races. Het schema heeft verschillende aanpassingen en veranderingen ondergaan in een poging om het spektakel te verbeteren.

In een gesprek met Sky F1 na de sprint-race in China sprak F1 CEO Stefano Domenicali over de opwinding die te zien was in Shanghai, nu de sport voor het eerst sinds 2019 terug is in China. "Het is prachtig om te zien, na hier vele jaren niet te zijn geweest”, zei de Italiaan. "Om zo'n passie bij de fans te zien, de jongere generatie. En magisch om het gejuich voor de coureurs hier te horen. Dat is geweldig."

"Dat herinnert ons eraan dat we de plicht hebben om ervoor te zorgen dat er elke dag wat actie op het circuit te zien is. En zo de fans op het circuit te respecteren, want zij willen plezier hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS