Formule 1

‘Sebastian Vettel overweegt terugkeer in de Formule 1’

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2024 06:02

Met de Porsche Hypercar-test die Sebastian Vettel afgelopen week ondernam, wordt er weer veel gespeculeerd over een mogelijke Formule 1-rentree van de Duitser. Zelfs Bernie Collins, voormalig strategist bij Aston Martin ten tijde dat Vettel hier reed, denkt dat Vettel overweegt om terug te keren.

Sebastian Vettel F1 Porsche WEC

Aan het einde van 2022 nam Vettel afscheid van de Formule 1, nadat hij zich vier keer op rij tot kampioen kroonde in de periode 2010-2013. Sindsdien kwam hij in actie tijdens een promo-weekend van Red Bull op de Nordschleife en reed hij in de Race of Champions.

Vorige week werkte de Duitser een succesvolle test af in Aragon. Hier reed hij in de Porsche 963 Hypercar. In the Fast and The Curious vertelt Collins, die met Vettel samenwerkte, dat zij denkt dat Vettel een terugkeer in de koningsklasse overweegt: "Ik denk dat ze allemaal die drive in zich hebben, en ze hebben dit de afgelopen X-jaren allemaal gedaan. Zelfs hun F1-carrière niet. Net als hun kartcarrière, hun juniorencarrière, doen ze het al zo lang. Dus hij stapte minder uit de F1 dan ik anderhalf jaar geleden. Tenzij je die leegte heel snel opvult, kan ik me voorstellen dat er voor hen allemaal een soort lichte terugval is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS