Formule 1

'Rechterhand Adrian Newey naar Ferrarií

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2024 16:02

Er doen geruchten de ronde dat Pierre Wache, de rechterhand van Adrian Newey, op het punt staat een opzienbarende overstap te maken naar Ferrari.

Pierre Wache Red Bull Adrian Newey

Sinds Fred Vasseur eind 2022 als teambaas bij Ferrari is begonnen, heeft hij een ambitieuze wervingscampagne opgezet, vastbesloten om zijn stempel te drukken en het beroemde team te helpen terug te keren naar de status van titelkandidaat.

Vasseurs grootste succes tot nu toe was het contracteren van Lewis Hamilton voor 2025, nadat deze een paar maanden eerder een contractverlenging van twee jaar bij Mercedes had getekend. Berichten suggereren dat de overstap van Mercedes' performancedirector LoÔc Serra naar Ferrari een rol speelde in Hamiltons beslissing om zijn voorbeeld te volgen, aangezien beiden bezorgd waren over de ontwikkelingsrichting van Mercedes in de afgelopen jaren.

Vasseur heeft in zijn eerste jaar bij Ferrari in 2023 vaak zijn frustratie geuit over de lange periodes van gardening leave in F1-contracten, die zijn pogingen om het fortuin van Ferrari te keren, vertraagden.

Maar nu zou Vasseur op het punt kunnen staan een nieuwe doorbraak te maken in zijn ambitie om een winnend team te bouwen, aangezien er geruchten zijn dat Pierre Wache, de technisch directeur van Red Bull, dicht bij een overstap naar ItaliŽ zou zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS