Formule 1

'Prijstechnische reden' gesuggereerd voor gesprekken tussen Red Bull van Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2023 16:31

Of het nu de hoop was om zijn 'prijs een beetje op te krikken' of gewoon om te weten wat wat is, Alex Wurz zou niet verbaasd zijn als de mensen van Lewis Hamilton om die reden met Red Bull hebben gesproken. Het is tenslotte 'volkomen normaal' dat coureurs met rivaliserende teams praten.

Lewis Hamilton F1


Red Bull-teambaas Christian Horner maakte Hamilton en het Mercedes-kamp vorige maand woedend toen de Brit onthulde dat de mensen van de zevenvoudig wereldkampioen Red Bull hadden benaderd terwijl Hamilton met Mercedes sprak over het verlengen van zijn contract.

"We hebben in de loop der jaren verschillende gesprekken gehad over de komst van Lewis", vertelde hij aan de Daily Mail. "Ze hebben ons een paar keer benaderd. De laatste keer, eerder dit jaar, was er een vraag of er interesse zou zijn."

Hamilton sloeg terug en zei dat de Brit ‘dingen aan het opstoken was’ op een typische Horner-manier en dat ‘niemand van mijn team’ met Red Bull had gesproken. De teambaas noemde Hamiltons vader Anthony – ‘met dezelfde achternaam, dus je zou denken dat ze redelijk close zijn’ - maar voegde eraan toe dat het gesprek meer in de trant van ‘beleefdheden’ werd gevoerd.

Omdat de deur naar Red Bull dicht bleef, tekende Hamilton uiteindelijk weer bij Mercedes en zette hij een tweejarige verlenging op papier. Hoe het ook afliep, voormalig F1-coureur Wurz, voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association, zegt dat het de norm is dat coureurs met rivaliserende teams praten.

"Je moet met mensen praten", vertelde Wurz aan ORF. "Simpelweg om de markt te begrijpen. Er zit vaak niet de intentie achter om van team te veranderen, maar gewoon om de prijs een beetje op te drijven. Dat is volkomen normaal."

Wat Red Bull betreft, zegt Helmut Marko dat het nooit zou werken om Hamilton te contracteren als Verstappens teamgenoot. "Er was te veel actie en hoe zal ik het zeggen, in 2021, spanning. En aan de andere kant kunnen we het ons niet veroorloven om de twee duurste coureurs in één team te hebben. Dat gaat gewoon nooit gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS