Formule 1

‘Lang niet zo slecht geweest' - Conclusie Dr. Helmut Marko na zwaarbevochten overwinning

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 07:00

Volgens Dr. Helmut Marko, senior adviseur van Red Bull, is het 'lang geleden' dat het team in deze mate moest strijden voor de overwinning. Hij noemde Max Verstappen de reden voor hun overwinning in Imola.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Voor Red Bull en Verstappen verliep de start in Italië niet van een leien dakje, want ze slaagden er tijdens de trainingen niet in om in de top drie te eindigen en gingen de kwalificatie in met twijfels over hun vermogen om mee te dingen naar de pole. Verstappen had er vrede mee dat hij net de top vijf zou halen, maar hij scoorde desondanks poleposition en handhaafde zijn honderdrocentstatus voor wat betreft polepositions dit jaar.

De leider in het kampioenschap won ook de race, ondanks een dappere late aanval van Norris. Marko verklaarde dat Red Bull de overwinning aan Verstappen te danken had.

"Het was heel indrukwekkend om te zien", vertelde Marko aan De Telegraaf over de overwinning van Verstappen in Imola. "Max maakt niet eens een klein foutje, ondanks zoveel druk van achteren. We winnen hier dankzij hem en omdat hij zaterdag poleposition pakte. Als we hier bijvoorbeeld derde op de grid hadden gestaan, hadden we de overwinning kunnen vergeten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS