Formule 1

“Ik zat er helemaal naast” - Lando Norris onthult verrassende Ferrari-weddenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2024 19:01

Lando Norris was verrast door zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van China. Hij had immers met zijn team McLaren gewed dat Ferrari '35 seconden' voor zou liggen.

#landonorrisLando Norris F1 McLaren


Hoewel Norris voor de Ferrari's stond op de grid in Shanghai, was hun snelheid in de sprintrace zo hoog dat hij dacht dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ze hem zouden inhalen in de Grand Prix.

In een duel met Charles Leclerc van Ferrari, besloot McLaren om de Monegask in te halen. Norris vertelde dat zijn team geloofde dat de Leclerc op een één-stop strategie reed.

Maar hoewel Norris sneller was dan zijn rivaal van Ferrari, was er twintig ronden later een moment waarop hij vreesde dat zijn race teniet was gedaan door een virtuele safety car vanwege het uitvallen van de Sauber van Valtteri Bottas.

Norris kreeg een reddingsboei aangereikt toen bleek dat de VSC-situatie een aantal ronden aanhield, waardoor de coureur ook een 'gratis' pitstop kon maken en Leclerc kon voorblijven.

Toen de VSC overging in een safety car, die onmiddellijk werd gevolgd door nog een safety car-periode, kwam Norris bij de tweede herstart als tweede door. Die positie kon hij behouden tot aan de finishvlag, terwijl Sergio Pérez het gat niet kon dichten.

Het was een aangename verrassing voor de Brit. "Ik was verrast door veel dingen, het gebrek aan tempo van Ferrari vandaag, ons goede tempo in vergelijking met Red Bull”, zei hij na de race. "Dat had ik vandaag helemaal niet verwacht. Dat is een aangename verrassing. Het laat zien dat het team goed werk heeft geleverd. We werken hard en dat werpt zijn vruchten af."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS