Formule 1

'Hij kan alleen maar technici brengen' - Brutaal Lewis Hamilton Ferrari-oordeel geveld door ex-F1 teambaas

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 05:02

Voormalig Minardi F1 teambaas Gian Carlo Minardi gelooft dat Lewis Hamilton weinig voordeel zal opleveren voor Ferrari, behalve dan dat hij misschien belangrijk personeel naar Maranello haalt.

Lewis Hamiltom Ferrari F1


Voorafgaand aan het seizoen werd duidelijk dat dit Hamiltons laatste jaar als Mercedes-coureur zou zijn voordat hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière zou beginnen bij Ferrari. Daar wordt hij de partner van Charles Leclerc, terwijl Carlos Sainz vanaf 2025 op zoek gaat naar een nieuw thuis op de F1-grid.

Hamilton heeft zijn toewijding voor dit laatste seizoen bij Mercedes duidelijk gemaakt, hoewel zijn ambitie om eind 2024 met succes te vertrekken een flinke deuk heeft opgelopen.

Nu Red Bull en Ferrari het seizoen zijn begonnen als de twee beste teams, staat Mercedes niet op het podium. Wat nog verontrustender is voor Hamilton, is dat hij tot nu toe ruim wordt verslagen door teamgenoot George Russell.

De relaties die Hamilton bezit als zevenvoudig wereldkampioen en statistisch gezien F1's grootste coureur aller tijden, kunnen volgens Minardi een aantal van F1's toptechnici ertoe aanzetten om naar Ferrari te gaan, hoewel hij denkt dat dit het wel zo'n beetje is wat Hamilton de Scuderia te bieden heeft.

"Mijn hele leven geef ik de voorkeur aan jonge coureurs", zei Minardi in een interview met het Italiaanse blad Corriere dello Sport. "Het enige wat Hamilton kan doen, is wat waardevolle technici binnenhalen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS