Formule 1

'Godzijdank voor Lance Stroll' - Christian Horners mening over de zorgen van de Grand Prix van Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 18:31

Het zijn woorden waarvan we nooit hadden gedacht dat Christian Horner, of wie dan ook buiten Aston Martin, ze ooit zou uitspreken: “Godzijdank voor Lance Stroll!”

Lance Stroll Aston Martin F1


Maar de Red Bull-teambaas was dankbaar dat Stroll tenminste een on-track pass maakte tijdens de Grand Prix van Monaco, een saai race van begin tot eind.

De Aston Martin-coureur, die op zachte banden reed, passeerde Zhou Guanyu en vervolgens Logan Sargeant. En dat waren de inhaalhoogtepunten van de Grand Prix van Monaco van 2024: twee inhaalacties.

“Het is iets waar we collectief naar moeten kijken”, vertelde Horner aan de media. “Het is geen racen op zich als je gewoon drie of vier seconden van het tempo rondrijdt omdat de andere auto geen enkele kans heeft om in te halen.”

Monaco is zo'n geweldige plek om te racen, maar de auto's zijn nu zo groot dat we gewoon moeten kijken of we iets kunnen doen dat een inhaalgebied introduceert, of op zijn minst een potentieel voor een inhaalmogelijkheid, want de top tien in de uitslag is precies zoals de race begon. Er was geen enkele inhaalmogelijkheid in de top tien.”

“Godzijdank voor Lance Stroll, de enige die erin slaagde om in te halen in de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS