Formule 1

'Een coureur die het niet kan' - Daniel Ricciardo werd verscheurd door Villeneuve op live tv

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2024 06:00

Jacques Villeneuve heeft Daniel Ricciardo op de korrel genomen en gezegd dat hij de excuses van de doorgaans zwaar overschatte Honey Badger niet kan begrijpen.

Daniel Ricciardo


Ricciardo is er niet in geslaagd om zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te evenaren met meer WK-punten dan de Japanner en terwijl Helmut Marko zegt dat Tsunoda 'klaar' is om door te gaan, is Ricciardo in een race verwikkeld tegen reservecoureur Liam Lawson voor het tweede stoeltje.

Het is duidelijk welke kant het volgens Villeneuve op moet met RB. "Waarom zit hij nog steeds in de F1? Waarom?", zei de wereldkampioen van 1997, die voor Sky Sports F1 commentaar gaf bij de Grand Prix van Canada. "We horen nu al vier of vijf jaar hetzelfde. We moeten de auto beter maken voor hem. Arme hij!"

"Sorry, dat is al vijf jaar zo. Nee, je zit in de F1. Misschien doe je die moeite voor Lewis Hamilton, die meerdere kampioenschappen heeft gewonnen. Je doet die moeite niet voor een coureur die het niet kan."

"Als je het niet kunt, ga dan naar huis, er is wel iemand anders die je plaats inneemt. Zo is het altijd geweest in de racerij, het is de koningsklasse van motorsport. Er is geen reden om door te gaan en excuses te blijven zoeken."

Daniel Ricciardo pareerde de aanval op zijn persoon met een uitstekende kwalificatie en WK-punten in moeilijke omstandigheden in de GP van Canada.

Daniel Ricciardo brengt bezoek aan Nederland:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS