Formule 1

“De waanzinnige prestaties van Max Verstappen en de dominantie van Red Bull staan centraal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2023 16:03

Redwood City, Californië USA - Jaaroverzicht: Max Verstappen populairste coureur in EA SPORTS F1® 23! De EA SPORTS-ambassadeur en drievoudig wereldkampioen staat niet alleen in het echte leven aan de top, ook in de game heeft de F1-coureur van Red Bull Racing een nummer 1-positie te pakken. Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) blikt terug op 2023 in een speciale ‘Year on the Track’-recap van EA SPORTS F1® 23. EA SPORTS heeft in-game data verzameld*, waaruit naar voren is gekomen wat de favoriete teams, coureurs, locaties en populaire items zijn in de officiële videogame van het FIA Formula One World Championship.

EA SPORTS F1® 23

F1® 23-spelers hebben absoluut niet stilgezeten, want in totaal hebben zij deelgenomen aan 73 miljoen races met een totaal van 1 miljard rondes. Max Verstappen is de favoriete coureur van de spelers gebleken.

In-game data laten zien dat Bahrein, Melbourne en Australië de favoriete racelocaties van de spelers zijn en dat zij traditionele circuits verkiezen boven straatcircuits. Er zijn meer dan 4.5 miljoen rode vlaggen tevoorschijn gekomen - een nieuw strategisch element in de game. Ook zijn er bijna 900.000 pogingen gedaan om de in F1® 23 geïntroduceerde Pro Challenges te voltooien. Pro Challenges dagen spelers uit om de rondetijden van F1®-coureurs te overtreffen.

“De waanzinnige prestaties van Max Verstappen en de dominantie van Red Bull staan dit seizoen centraal. Het is interessant om terug te zien hoe dit ook in de game tot uiting komt middels de keuzes die spelers maken’, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “We zijn ontzettend blij met de wereldwijde engagement die F1® 23 heeft weten te creëren en het is geweldig om te zien dat nieuwe features zoals rode vlaggen en Pro Challenges zo goed zijn ontvangen door de fans. Op naar 2024, waarin we onze fans nog veel meer gaan bieden.”

EA SPORTS F1® 23 is verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. Ga voor meer informatie over de game naar de Formula 1-gamewebsite en volg de sociale kanalen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS