Formule 1

'Blue Army' in de Formule 1: eerste thuisrace onder de vlag van Visa Cash App RB

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 mei 2024 03:15

Aangezien de fabriek slechts op 15 kilometer ligt van Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari betekende de Grand Prix van Emilia Romagna de eerste thuisrace onder de vlag van Visa Cash App RB; het voormalige Scuderia Toro Rosso. Het huidige team van de Racing Bulls waar Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo de ijzers uit het vuur halen, kon de Formule 1 renstal met een punt huiswaarts keren. Tot groot genoegen van teambaas Laurent Mekies en zijn 'Blue Army'.

Emilia Romagna Grand Prix

“Met slechts 15 kilometer tussen onze fabriek in Faenza en het circuit van Imola zou dit altijd een speciaal evenement voor ons worden. Onze onze eerste thuisrace onder de vlag van Visa Cash App RB", benadrukte Laurent Mekies. "Het was geweldig om zoveel werknemers van de fabriek hier op het circuit te hebben, een soort “Blue Army” te creëren op een speciale VCARB-tribune en onze VIP-passen te laten rouleren om zoveel mogelijk van hen in de paddock te krijgen. Dit was onze manier om iedereen in Faenza, Bicester en bij Honda te bedanken voor hun harde werk, dat ons goede resultaten heeft opgeleverd en ons hier in Imola opnieuw aan de top van het middenveld heeft gebracht."

"Ook al zijn we een beetje teleurgesteld over de race van zondag, want een betere start van zowel Yuki als Daniel zou waarschijnlijk een beter scenario voor ons hebben gecreëerd, een punt is een punt en er zijn veel positieve punten om mee te nemen uit dit weekend. Onze kwalificatie bewijst dat de upgrades die we in Miami hebben geïmplementeerd ons zeker prestaties opleveren om te blijven strijden voor de zesde plaats in het kampioenschap. En nu nemen we dat momentum mee naar de unieke uitdaging van Monaco. Daniel heeft daar maar liefst vier keer op het podium gestaan, waaronder een overwinning, en Yuki is momenteel in topvorm, dus we gaan voor nog een sterke prestatie van het hele team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS