Formule 1

“Bij de eerste start zag ik het ongeluk met Perez, Magnussen en Hülkenberg"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 mei 2024 12:21

Monaco - Stake F1 Team KICK Sauber maakte terrein goed, maar kon uiteindelijk geen punten scoren in de F1 Grand Prix van Monaco waarin de kwalificatievolgorde niet werd opgeschud. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, startend vanaf de voorlaatste rij, hielden de gif-groene bolides schadevrij tijdens de eerste ronde, die werd stilgelegd door een rode vlag na de harde klapper van Sergio Perez en Kevin Magnussen. Na de daaropvolgende herstart reed Zhou een vlekkeloze race in de krappe straten van Monaco en eindigde op P16.

Het was echt een tamme en rustige middag voor Zhou Guanyu

“Het was echt een tamme en rustige middag voor mij”, zegt Zhou Guanyu. “Bij de eerste start zag ik het ongeluk met Perez, Magnussen en Hülkenberg vlak voor me. Het was een spannend moment en ik ben blij dat ze er allemaal goed vanaf kwamen. Na de herstart kwam iedereen helemaal tot het einde en we zaten allemaal in hetzelfde schuitje, dus we konden niets doen."

"Fernando hield het hele peloton op om een gat te creëren voor zijn teamgenoot, waardoor we allemaal in een treintje zaten zonder inhaalmogelijkheden. Misschien was de race interessanter geweest zonder de rode vlag, met verschillende strategieën, maar dat was niet het geval. Monaco is altijd een beetje lastig voor ons geweest, we moeten begrijpen waarom we het moeilijk hebben op dit soort circuits. We hebben nog werk voor de boeg, maar we weten dat Montreal anders zal zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS