Formule 1

“Als ik Max was” - Toto Wolff adviseert Max Verstappen over 2025-beslissing in ‘strategie’ voor verhuizing naar Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 17:00

Max Verstappen mag dan zo ongeveer alles winnen met Red Bull, maar Toto Wolff blijft de regerend wereldkampioen publiekelijk het hof maken. Volgens de Mercedes-motorsportbaas heeft Verstappen 'meer diepgang' dan zijn toekomst alleen te baseren op de snelste auto op de grid.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


De Mercedes-motorsportbaas blijft de coureur publiekelijk het hof maken, terwijl hij op zoek is naar een vervanger voor de door naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton.

Na de Grand Prix van China suggereerde de Oostenrijker dat andere 'factoren' dan de 'snelste auto' een rol zouden kunnen spelen bij het vertrek van Verstappen bij Red Bull. "Er zijn zoveel factoren die een rol spelen als een coureur zich aansluit”, zei Wolff. "Het is duidelijk dat als je er vanuit het meest rationele oogpunt naar kijkt, je kunt zeggen 'dat is de snelste auto in handen van de snelste coureur’.”

"Maar dit is niet de enige reden waarom je blijft waar je bent. Het kan de enige reden zijn waarom je in een auto blijft zitten en dat is het dan, maar misschien zijn er meer lagen voor sommige mensen die ook rekening houden met andere factoren. Max heeft dat. Zijn we in dat opzicht in staat om hem te overtuigen? Het is geen kwestie van overtuigen. Max kent de autosport als geen ander. Hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn. Een paar factoren spelen een rol, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes zal laten vallen. Iedereen wacht op wat hij gaat doen."

Wat betreft het moment waarop Verstappen van Red Bull naar Mercedes zou kunnen overstappen, onthulde Wolff dat hij zich nog niet op dat 'punt' van de gesprekken met de regerend wereldkampioen bevindt. "Je hebt gesprekken met veel coureurs die nieuwe mogelijkheden onderzoeken, dus dat is niet verrassend”, zei de Oostenrijker "Wat Max betreft, zijn we niet op het punt dat we jaren of zo hebben besproken."

Maar voor nu geeft hij toe: "Als ik Max was, zou ik in 2025 bij Red Bull blijven, maar ik ben Max niet. Het is de snelste auto, maar er zijn nog andere factoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS