Formule 1

"Alle mogelijke middelen gebruiken om eerlijke oplossing te vinden om het contract met Sergio Pérez te beëindigen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 11:01

Als enige coureur die Red Bull sinds 2022 heeft verslagen, wordt de regerende wereldkampioenen aangespoord Carlos Sainz te contracteren als ze echte concurrentie willen voor Max Verstappen. Het sprookje van Sainz in 2024, een verhaal van liefdesverdriet, tegenslag en triomf, werd geschreven in Australië, waar de Spanjaard opkrabbelde na een blindedarmoperatie en zestien dagen later een Grand Prix won.

Carlos Sainz F1


Het was het laatste deel in zijn verhaal nadat de Spanjaard nog voor de eerste race van het seizoen van Ferrari te horen had gekregen dat zijn contract voor 2025 niet zou worden verlengd.

Hij stuurde zijn SF-24 naar het podium tijdens de eerste race in Bahrein, waar hij zijn teamgenoot en Ferrari-coureur van 2025, Charles Leclerc, met veertien seconden versloeg. Sainz had zich geen betere start van zijn seizoen had kunnen wensen. Een seizoen dat in feite een auditie is voor een stoeltje in 2025.

De 29-jarige coureur wordt niet alleen in verband gebracht met het stoeltje van Lewis Hamilton bij Mercedes, wat dan een rechtstreekse ruil zou betekenen, maar hij zou ook op de shortlist van Red Bull staan voor het geval ze besluiten om Sergio Pérez te laten vallen. Voormalig F1'er Hans-Joachim Stuck denkt dat dat een makkelijke beslissing is.

"Als ik de baas van Red Bull was", vertelde hij aan Eurosport, "zou ik alle mogelijke middelen gebruiken om een eerlijke oplossing te vinden om het contract met Sergio Pérez te beëindigen. Er zijn zeker clausules in het contract. En dan zou ik Sainz de cockpit aanbieden. Op dit moment is er niemand beter."

Zoveel beter dat hij gelooft dat de Spanjaard het gevecht zou kunnen aangaan met drievoudig wereldkampioen Verstappen. "Ten eerste zou ik het leuk vinden, want concurrentie stimuleert de zaken", zei hij over een potentiële Verstappen-Sainz intra-teamstrijd. "Dan zou Max nog meer moeten versnellen, wat hij zeker kan. Ten tweede weet ik zeker dat Max slechter zou slapen als hij wist dat Sainz zijn nieuwe teamgenoot zou worden."

"Daarnaast komt er in elke carrière een dag dat je je status verliest. Verstappen is nummer één bij Red Bull - maar op een gegeven moment is ook dat voorbij. Of hij wordt te oud of een nieuwe teamgenoot zet hem plotseling onder druk. Zo'n situatie kan tot twee dingen leiden: Verstappen wordt nog sneller of hij valt uit elkaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS