Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"We zijn van plan om de snelste elektrische raceauto in de wereld te bouwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2017 12:23 • Print artikel

De Britse constructeur Perrinn ontwikkelt een auto die zij zelf de snelste elektrische raceauto in de wereld noemt. De auto is een stap om binnen tien jaar naar Le Mans te gaan. De constructeur uit Yorkshire lanceerde haar plan met de naam Project 424, nadat zij eerder moest stoppen met de ontwikkeling van een privateer LMP1-bolide.Het bedrijf van voormalig Williams F1-engineer, Nicolas Perrin ontwikkelt een volledig aangedreven vierwiel aangedreven bolide, die is afgeleid van het LMP1-project. De bedoeling is om haar prestatievermogen op de circuits te presenteren. “We zijn van plan om de snelste elektrische raceauto in de wereld te bouwen en het op diverse circuits te bewijzen dat een elektrische auto net zo snel als een LMP1-auto kan zijn”, reageert Perrin tegen het Engelse Autosport.

Daarbij geeft de Fransman toe dat het nog te vroeg is om met een volledig elektrische auto naar Le Mans te gaan. Ook een plek in de experimentele pitbox Garage 56 staat nog niet op de planning. “Ik denk niet dat het mogelijk is in de komende paar jaar. Dat is waarom we besloten hebben om deze kant op te gaan”, vertelde de Fransman. “Het gaat even duren voordat een elektrische auto naar Le Mans gebracht kan worden om te racen, maar we willen klaar zijn voor dat moment. Het prestatievermogen is er al en de industrie gaat voor het verhogen van de snelheid van het opladen van de batterij, waarmee het mogelijk wordt om met een elektrische auto te racen op Le Mans.”

De elektrische auto krijgt vermoedelijk een output van 870 pk en gaat rond de 1.100 kilo wegen. Het chassis wordt aangepast, zodat de cockpit voldoet aan de veiligheidsregels die oorspronkelijk in 2018 van kracht moesten gaan worden. Perrinn zoekt nog wel partners om het project te financieren. “We kijken naar partners en ook investeerders die geďnteresseerd zijn om een percentage in het bedrijf te nemen”, aldus de eigenaar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS