Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Perrinn onthult 100% schaalmodel van de nieuwe MyLMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2014 11:49

Perrinn Limited heeft een 100% schaalmodel van haar nieuwe MyLMP1, waarmee zij in 2016 naar Le Mans gaan, onthuld. De Britse fabrikant heeft met een open-source principe een bijzonder programma voor de LMP1 ontwikkeld. Met dit model probeert men de interesse te wekken van investeerders en potentiele partners.


Perrinn Limited 100% schaalmodel nieuwe MyLMP1


"Het was voor ons belangrijk om dit model te bouwen en te tonen. Nu kunnen we meer tijd besteden om de replica te showen en zien wat het los maakt", liet Nicolas Perrin tegenover het Franse Endurance-info weten: "Dit maakt het project meer concreet. De perceptie van het project is belangrijk, omdat het de interesse van investeerders vergroot. Over het algemeen ben ik tevreden, omdat mensen begrijpen wat we doen. We werken onvermoeibaar door om zeker te zijn dat als zo snel mogelijk is afgerond."

Ondertussen gaan de ontwikkelingen van de auto door en begin volgend jaar moet de auto getest gaan worden op het circuit. Hierover zegt de Fransman: "De volgende stap is de constructie van de MyLMP1. Voor we starten met het echte model, zijn er vele virtuele projecten. Het model staat toe dat wij onszelf kunnen identificeren als een serieus project. Het is een lang proces, maar het vertrouwen is er. Het idee is om aan het einde van het jaar te starten met het bouwen van de auto. Om een auto in te zetten, moeten we ook klaar zijn om haar te verkopen. Ik heb het vertrouwen in de competitiviteit van de auto, wetende dat de mogelijkheden snel ontwikkelen. We hebben een goede stap genomen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS