Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teams kunnen zich nog voor de kerst aanmelden voor de 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2017 10:04 • Print artikel

De teams kunnen zich vanaf volgende week, weer inschrijven voor de aankomende 24 uur van Le Mans. De ACO heeft bekend gemaakt dat aanvragen tussen 18 december en 5 februari geaccepteerd worden. De inschrijvingslijst wordt vervolgens op 9 februari bekend gemaakt.

Start 24 uur van Le Mans 2017


Dit is een week later dan in de afgelopen jaren, waarin de 60 inschrijvingen een week eerder werden aangekondigd. De verandering schijnt te komen wegens de late afsluiting van het 2017/18-seizoen van de Asian Le Mans Series, welke op 4 februari is afgelopen. Zoals gebruikelijk zijn er al een aantal teams die een inschrijving te pakken hebben.

Dat zijn Jackie Chan DC Racing (LMP2), Aston Martin Racing (GTE-Pro) en JMW Motorsports (GTE-Am) op basis van de klasse overwinning tijdens de afgelopen 24 uur van Le Mans. Het team van JMW krijgt een tweede uitnodiging vanwege haar GTE-titel in de European Le Mans Series. Ook G-Drive Racing (LMP2) en United Autosports (LMP3) hebben op basis van dit kampioenschap een uitnodiging. United Autosports, het team van McLaren-directeur Zak Brown, moet dan wel een LMP2-bolide inzetten.

Verder uitnodigingen gaan er komen voor de kampioenen uit de Asian Le Mans Series en diverse teams uit de IMSA moeten nog bekend gemaakt worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS