Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche bevestigt: Met vier fabrieksauto's naar de 24U van Le Mans; slechts één obstakel...

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 december 2017 19:42 • Print artikel

Porsche heeft bevestigd dat het vier fabrieks GTE-Pro bolides gaat inzetten tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dit betekent het debuut van Core Autosport tijdens de race op het Circuit de la Sarthe en het team wil twee van de auto's tijdens de wedstrijd in juni in Frankrijk gaan inzettenn, naast het team van Manthey dat in het FIA World Endurance Championship rijdt.De twee auto’s van Core Autosport dienen echter nog wel door de goedkeuringscommissie van de ACO te komen. In de Porsche met nummer 91 gaan Gianmaria Bruni en Richard Lietz rijden. Zij gaan in Le Mans vergezeld worden door Fred Makowiecki. In de andere Porsche met het nummer 92 gaat de snelle Belg Laurens Vanthoor met Kevin Estre en Michael Christensen rijden.

De nummer 93-auto gaat rijden met een trio IMSA-coureurs, dat zijn Patrick Pilet, Nick Tandy en Earl Bamber. De verwachting is dat Timo Bernhard, Romain Dumas en Sven Müller gaan rijden met het startnummer 94. Met Bamber, Bernhard, Dumas en Tandy heeft men in totaal vier algemeen winnaars in Le Mans aan de start. Het is daarmee de grootste inzet van Porsche in één klasse in de Franse endurance klassieker.

Verder is het de verachting dat Bruni full-time in het FIA WEC terugkeert. Hij gaat daar samen met Lietz rijden in de auto met het nummer 91. De Italiaanse coureur ontbrak na zijn overstap van Ferrari naar het Duitse merk in het kampioenschap van dit jaar. Christensen en Estre gaan in de tweede auto van het team Manthey rijden in het super seizoen van het FIA WEC.

Daarnaast heeft Porsche zeven klantenauto’s verkocht, waarvan de verwachting is dat Project 1 gaat debuteren in het FIA WEC. Proton Competition heeft vier 2017-specificatie auto’s besteld. Gulf Racing heeft één auto heeft bevestigd en de verwachting is dat er nog een auto komt bij een Aziatisch team. De auto’s gaan in het FIA WEC of de European Le Mans Seris ingezet worden.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS