Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing maakt laatste twee coureurs bekend: "Ik krijg de kriebels..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2017 13:43 • Print artikel

Rebellion Racing heeft de resterende coureurs voor haar line-up voor 2017 aangekondigd. Eerder maakte het Zwitserse/Engelse team bekend dat Nicolas Prost, Mathias Beche en nieuwkomers Nelson Piquet Jr. en Bruno Senna onderdeel van het team uitmaakten. Daar zijn nu Julien Canal en David Heinemeier Hansson voor de twee LMP2-bolides aan toegevoegd.

Rebellion Racing LMP2


Julie Canal heeft een uitgebreide ervaring in het FIA WEC en de 24 uur van Le Mans. In 2012 won de Fransman de GTE-Am-titel met Corvette en in 2015 won hij het kampioenschap in de LMP2. Daarnaast heeft Canal meerdere GT-titels op zijn naam staan. David Heinemeier Hansson reed de afgelopen jaren in de GTE-AM voor Aston Martin en Porsche, daarvoor reed de Deen in de LMP2. Heinemeier Hanson gaat een team vormen met Mathias Beche en Nelson Piquet Jr in de auto met startnummer 13. In de auto met het nummer 31 nemen Nicolas Prost, Brunno Senna en Julien Canal plaats.

“Rebellion Racing is een leidend team en toen ze hun LMP2-programma bekend maakten, nam ik contact met hen op. Ook zijn vele coureurs in het team mijn vrienden”, vertelt Canal. "Na het winnen van het FIA WEC LMP2 in 2015 was het mijn wens om terug te keren naar dit kampioenschap. Ik wilde terugkomen met een sterk team, een team met een wil om te winnen en een positieve vibe. Ik kan niet wachten om met de nieuwe Oreca 07 LMP2-bolide te rijden. Een fantastisch 2017-seizoen staat voor ons!”

Ook Heinemeier Hanson kijkt uit naar het aankomende seizoen bij zijn nieuwe team. “Ik krijg kriebels om een deel te zijn van Rebellion Racings nieuwe focus op de LMP2. Ik kan me geen beter team wensen voor mijn vijfde volledige seizoen in het FIA WEC en mijn zesde poging tijdens de 24 uur van Le Mans. De competitie is zwaarder dan ooit in de LMP2.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS