Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO: Rebellion Racing gaat verder met de Oreca 07 LMP2: "2017 wordt ultra-competitief"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2016 19:14 • Print artikel

Rebellion Racing maakte eerder dit jaar bekend dat zij na dit seizoen haar LMP1-bolides terugtrekt uit het privateerkampioenschap van het FIA World Endurance. Het Zwitsers/Engelse team maakt in 2017 de overstap naar de LMP2 en gaat rijden met de Oreca 07. Inmiddels heeft Rebellion Racing twee van deze auto’s besteld.

Rebellion Racing Oreca 07 2017

Daarmee blijft zij trouw aan het bedrijf welke de Rebellion R-One LMP1-bolide ontwierp in 2014. Het is nog onbekend of het team volgend jaar in het FIA World Endurance Championship, de European Le Mans Series of het IMSA WeatherTech Sportscar Championship of een combinatie gaat rijden.

“De 2017 LMP2-races gaan ultra-competitief worden en dat maakt de keuze voor de juiste chassis partner erg belangrijk”, legde teammanager Bart Hayden. “Met de R-Ones hebben we de vaardigheden van de Oreca-ontwerpers gewaardeerd en we waren getuige van het succes van hun 05 LMP2-chassis, dus was het bijna een logische keuze voor ons om door te gaan met onze samenwerking. We zijn opgewonden met deze nieuwe uitdaging en kijken vooruit om onze handen te leggen op de eerste van onze nieuwe auto’s.”

Ook Oreca-president Hugues de Chaunac is blij met het feit dat Rebellion doorgaat met zijn auto’s. “Na het succes en de grote uitdaging met de R-One, was het logisch en natuurlijk om de excellente werkrelatie die opgebouwd is over de laatste jaren voort te zetten. De komst van het team in de LMP2 is erg goed nieuws voor deze klasse.”

Een verder aankondiging van het programma voor 2017 wordt in de komende weken verwacht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS