Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jeroen Bleekemolen heeft vertrouwen in de Ferrari in Le Mans: "We willen de vloek niet over ons afroepen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 februari 2018 14:50 • Print artikel

Jeroen Bleekemolen denkt dat de line-up van coureurs en het team van Keating Motorsport in samenwerking met de Ferrari 488 GTE erg sterk moet zijn om in de GTE-Am voor de overwinning te vechten in de 24 uur van Le Mans. Bleekemolen gaat al weer voor de vierde keer op rij samen met Ben Keating naar het Circuit de la Sarthe. Dit keer neemt naast het tweetal Luca Stolz plaats in de auto van Risi Competizione. Het team had een test op het Circuit of the Americas en dat geeft volgens de Nederlander vertrouwen.

Jeroen Bleekemolen

"Ik sprak met Ben na de test en we waren erg voorzicht om niet te opgetogen te raken, omdat we een paar zware jaren in Le Mans hadden waar we voelden dat we oké gingen zijn, maar dat waren we niet", aldus Bleekemolen tegen Sportscar365. "Hij is erg voorzichtig om vertrouwen te voelen, maar we gaan er heen om te winnen. We hebben een team als Risi met al hun GTLM-mensen aan de auto en ik denk dat we één van de sterkste line-ups hebben. Als je dat samenvoegt, moeten we een van de favorieten zijn, maar we willen de vloek niet over ons afroepen."

De test in Cota was om bekend te worden met de auto. Het tweetal reed met een GT3-specificatie, welke anders is dan de auto waarmee ze in Le Mans gaan rijden. Bleekemolen had al ervaring met de oude Ferrari 458 Italia GT3 en kon dus de vergelijking maken. De Nederlander spreekt positief over de 488 GTE. "Het was interessant", zegt de coureur die tegenwoordig met de Mercedes-AMG GT3 rijdt. "Het is duidelijk dat we veel tegen ze gereden hebben. Het is een erg andere auto, zelfs de neus is erg kort waardoor het zicht heel anders is. De motor is anders met de turbo die er in ligt, je hebt meer toeren. Het is een fantastische auto, dat kun je zeggen. Het is een makkelijke auto. Datzelfde geldt voor de AMG. Ik denk dat dat ook een fanatische auto is."

De verwachting is dat de kennismaking met de GTE-specificatie tijdens de officiële Le Mans-test gaat plaatsvinden in juni. Bleekemolen gelooft dat het een erg sterk pakket is voor de race, ondanks dat er een zwaar gevecht in de GTE-Am klasse wordt verwacht. "We weten niet hoe de BoP er uit gaat zien, maar je weet het niet", zegt de Keating Motorsport-coureur. "Als ze de Aston veel power gaan geven, gaat Paul met zijn team met Pedro en Mathias, mogelijk de sterkste zijn, maar ik denk dat we goed zitten. De ACO heeft nu veel ervaring met de BoP met de oudere auto's, dus kunnen ze een goede BoP samenstellen. Ik denk dat ze dat vorig jaar in de Pro-klasse ook deden. Het was echt close. Het moet zo close worden als vorig jaar in de Pro, dus het moet goed voor ons zijn."

Luca Stolz is nog een jonge coureur naast het tweetal, maar heeft al mooie dingen laten zien in de GT's. De 22-jarige reed al met Bleekemolen de Daytona 24 uur. "Ik ken hem toen we voor Bentley reden, toen HTP de Bentley inzette", zegt Bleekemolen. "We waren een paar races teamgenoten. Ook was hij 18 of 19 jaar oud, hij was al echt volwassen en snel. Sindsdien hebben we contact gehouden en ik wist dat hij een paar jaar later een van de beste jongens ging zijn die je kunt hebben, en ik denk dat hij dat echt is. Hij is super snel, makkelijk om mee te werken, heeft niet veel ronden in de training nodig. Hij is gewoon een echte prof. Ik vind het echt leuk om hem in de auto te hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS