Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jeroen Bleekemolen met een Ferrari 488 GTE van Risi Competizione naar de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2018 18:29 • Print artikel

Risi Competizione heeft aangekondigd dat de equipe in de GTE-Am naar de 24 uur van Le Mans gaat. Het team zet een Ferrari 488 GTE in, waarbij ze gaat samenwerken met Ben Keating en Keating Motorsports. Het team gaat via een automatische inschrijving van Keating naar Le Mans. De coureur en teambaas verkregen deze inschrijving voor zijn nominatie door de ACO voor de Bob Akin-award. Jeroen Bleekemolen heeft sowieso een stoeltje in de Ferrari van Risi Competizione laat Keating weten.

Jeroen Bleekemolen

"Ik ben ontzettend vereerd dat ik de Akin-award heb gewonnen", reageerde Keating, in het bijzijn van Risi's technisch manager Rick Mayer, tegen de media in Daytona. "Ik ben meer te weten gekomen over zijn verleden en wat de award betekent en het voelt erg goed om die award te winnen en om voor dit jaar een automatische inschrijving te hebben voor Le Mans."

"Het is in de afgelopen jaren niet zo gemakkelijk gegaan. Dit wordt mijn vierde 24 uur van Le Mans. De eerste keer in een Viper en de laatste twee in de LMP2. Er zijn genoeg redenen waarom ik opgewonden ben over de GTE-Am. Ik ben een autodealer uit Texas en het is logisch dat ik door het veld van de GTE-auto's hier in de GTD Daytona kijk. Dat ik race met een AMG Mercedes Benz en dat is geen optie voor de GTE."

Jeroen Bleekemolen en Ben Keating

"Het is gewoon dat Risi Competition ook een autodealer in Houston is. Er zijn veel connecties die logisch lijken. Ik heb veel respect voor wat Risi op de baan heeft gedaan en in de motorsportwereld. Ze hebben tonnen ervaring in Le Mans, heel veel succes gehaald en het voelde een goede match om hiervoor een partner met ze te worden."

"Wat betreft de coureurs; ik wordt de bronzen coureur in de auto, Jeroen Bleekemolen wordt de platina. Ik werk extreem goed met hem. Met de Zilveren rijder zijn we nog bezig. Ik hoop dat snel te onthullen. Ik ben opgetogen over de combinatie van Keating Motorsports en Risi Competizione."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS