Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Charles Leclerc nieuwe teamgenoot Nyck de Vries bij ART: "Doelstelling duidelijk"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 29 februari 2016 13:53

De Monegask Charles Leclerc komt komend seizoen uit in de GP3 en wordt de vierde en laatste coureur voor het ART team. Leclerc was in de karts al één van de concurrenten van Max Verstappen en wordt klaar gestoomd voor de F1. Leclerc wordt in de toekomst gelinkt aan een rol bij Haas F1 weet RaceXpress.nl. De 18-jarige coureur reed in 2015 in het Europse Formule 3 kampioenschap met het Nederlandse Van Amersfoort Racing waar hij als vierde eindigde. Hij won als rookie in de klasse vier races en behaalde dertien maal het podium. Leclerc kende al een uitstekende kennismaking met de GP3 in Abu Dhabi.

Charles Leclerc GP3 ART

“Ik voel me vereerd me bij de ART Grand Prix familie te kunnen voegen”, aldus een opgewekte Leclerc. “De GP3 is een erg competitieve serie en ik voeg me bij het beste team sinds het kampioenschap startte. De test afgelopen jaar in Abu Dhabi verliep erg goed en ik voelde me direct erg comfortabel binnen het team. De atmosfeer is goed en iedereen werkt er met hetzelfde doel voor ogen, overwinningen. Ik ben opgewonden over de nieuwe bolide die ze voor dit jaar hebben geprepareerd en voor de start van het kampioenschap. Mijn doelstelling is duidelijk: vechten voor de titel.”

Leclerc voegt zich binnen het ART team bij de al eerder aangekondigde coureurs Nirei Fukuzumi, Alexander Albon en de Nederlander Nyck de Vries.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS