Karting • CIK-FIA

Verstappen en De Vries in frontlinies, Girlpower met Beitske Visser op pole

Uitgegeven door Casper Bekking • 11 februari 2011 18:42

LONATO - Op het South Garda Karting Circuit van Lonato wordt dit weekeinde de traditionele Wintercup verreden. Vandaag stonden de kwalificaties op het programma. Daarbij waren de Nederlanders veelvuldig voorin te vinden. In de KZ2 legde Beitske Visser beslag op de poleposition, McLaren F1 Junior Nyck de Vries eindigde als derde. Max Verstappen moest de pole laten aan Leclerc, maar start wel vanaf de eerste rij.

Beitske Visser Praga kart poleposition

KZ2
In de koningsklasse zorgde Beitske Visser voor een groot Nederlands succes door de poleposition op te eisen. De snelle dame bleef Joel Johansson voor. Nyck de Vries eindigde als derde, met naast zich de Fransman Arnaud Kozlinski. Anthony Abbasse completeerde de top vijf. Ryan van der Burgt zette de 22e tijd neer, Arjan Kievitsbosch eindigde op P39.

KF3
Charles Leclerc legde beslag op de poleposition en bleef daarmee Max Verstappen voor. De snelle Nederlander mag wel plaatsnemen op de eerste rij, met Corberi, Callan Okeeffe en Dennis Olsen achter zich. De overige Nederlandse deelnemers kenden een lastige sessie. Kim Oomen eindigde op P51, vier plaatsen voor Marijn Kremers. Maks van Meever noteerde de 57e tijd, Max Koebolt noteerde P86.

KF2
Max Klinkby-Silver noteerde tijdens de kwalificatietraining de snelste tijd. Alexandre Baron eindigde als tweede, net voor Christian Sorensen. Petjoi Teemu en Kevin Rossel completeerden de top vijf. Davey Koch eindigde op P13.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS