Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Kelvin Snoeks: "Aanvallende aanpak"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 september 2011 08:07

SPIELBERG – Kelvin Snoeks heeft de zesde ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op Oostenrijkse bodem sterk afgesloten afgelopen zondag. Op de onlangs heropende Red Bull Ring, eigendom van de Oostenrijkse zakeman en RedBull F1 baas Dietrich Mateschitz, scoorde de 23-jarige Nederlander met een mooie vijfde plaats zijn beste seizoensresultaat tot nu toe. Met de verdiende tien punten klimt Snoeks eveneens op naar de tiende plaats in het algemeen klassement.

Kelvin Snoeks Formula Two RedBull Ring

Met de 4,381 kilometer lange Red Bull Ring nieuw op de kalender voor dit jaar, benutten alle 22 rijders de twee vrije trainingen op vrijdag maximaal om de baan te leren kennen en een geschikte afstelling voor hun bolide te vinden. Vanaf de eerste doorkomst was Kelvin Snoeks direct goed op dreef. De 23-jarige coureur uit Zwaanshoek zat continue in de top vijf voordat er iets aan zijn rollbar afbrak waardoor hij veel rijtijd misliep. Door de vrijdag uiteindelijk op de negende tijd af te sluiten, ging de F2event.com coureur de kwalificaties en races toch vol vertrouwen tegemoet.

In de eerste tijdtraining op zaterdag moest Snoeks nog genoegen nemen met de elfde tijd, slechts 0,2 seconde verwijderd van de vijfde startplaats. In de boostkwalificatie op zondagochtend leverde een behouden aanpak een mooie achtste gridpositie op.

KELVIN SNOEKS: “Ik was vanaf het moment dat vrijdag de lichten op groen sprongen direct snel onderweg. Op zaterdag liet ik in de kwalificatie helaas wat tijd liggen in de dubbele linkerknik in het middengedeelte van het circuit. Net als anders, was ook nu het hele veld weer megacompetitief. Als ik twee tienden van een seconde sneller had geweest had ik vanaf de derde startrij kunnen vertrekken. Om er zeker van te zijn dat ik geen fouten zou maken in de boostkwalificatie op zondagochtend, heb ik in mijn snelle ronde wat voorzichtiger aan gedaan. De achtste startplaats biedt echter voldoende perspectief!”

Kelvin Snoeks F2 RedBull Ring

Zoals vooraf al verwacht eisten de twee scherpe en krappe bochten na start/finish hun tol voor meerdere deelnemers. Binnen anderhalve ronde was Snoeks al van zijn elfde startplaats opgeklommen naar de zevende positie. Hoewel Jack Clarke stevige druk uitoefende van achteren, zag Snoeks kans op de voor hem rijdende Julian Theobald aan te vallen. De Duitser gooide echter resoluut de deur dicht in de Remus Kurve, waarbij hij Snoeks vol op zijn linker voorwiel raakte. Na een spin kon de Nederlander nog voor korte tijd zijn weg vervolgen, maar moest hij vervolgens al snel zijn wagen aan de kant parkeren met een zwaar beschadigde wielophanging.

In de afsluitende manche op zondagmiddag, kwam Snoeks wederom goed uit de startblokken ondanks dat hij zich niet geheel goed had gepositioneerd op zijn startpositie. Na het gebruikelijke gedrang in de eerste paar bochten kwam Snoeks de openingsronde als achtste door alvorens hij achtereenvolgens op knappe wijze Alex Brundle, Benjamin Lariche en Max Snegirev wist in te halen. Vanuit de vijfde positie reed Snoeks vervolgens een serie uiterst snelle en zeer constante rondetijden tot aan het vallen van de finishvlag. Met de vijfde plaats verdiende de door HDI Gerling en Snoeks Automotive gesponsorde coureur tien waardevolle punten voor het kampioenschap.

KELVIN SNOEKS: “Ik ben blij dat ik het weekend met een mooi resultaat heb afgesloten. Zaterdag was ik misschien iets te gretig en had ik wellicht beter nog even mijn kansen moeten afwachten, maar zondag zorgde die aanvallende aanpak juist wel voor succes. Ik heb genoten van dit circuit en de omgeving. Onze volgende races zijn volgende maand op Monza. Ook zo’n circuit waar ik nu al naar uitkijk!”

UITSLAG RACE 1 FIA F2 KAMPIOENSCHAP – RED BULL RING, 27 AUGUSTUS 2011
01. Ramon Pineiro ESP 26 ronden, 36:28.200
02. Mirko Bortolotti ITA + 05.401s
03. Mihai Marinescu ROM + 14.153s
DNF. Kelvin Snoeks NED + 14 ronden

UITSLAG RACE 2 FIA F2 KAMPIOENSCHAP – RED BULL RING, 28 AUGUSTUS 2011
01. Ramon Pineiro ESP 26 ronden, 36:07.472
02. Mirko Bortolotti ITA + 01.204s
03. Mihai Marinescu ROM + 11.124s
05. Kelvin Snoeks NED + 20.818s

Bezoek de goedverzorgde website eens van Kelvin Snoeks

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS