Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

F2: Richard Verschoor claimt P3 in het kampioenschap, Trident overtreft nu al 2021

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2022 08:32

Het Formule 2-team van Trident scoorde tijdens de hoofdrace van het weekend in Jeddah met Richard Verschoor de tweede positie. Door deze goede race staat Verschoor nu derde in het kampioenschap.

null

Trident kwam de afgelopen twee weken in actie tijdens de Formule 2-races in Bahrein en Saudi-Arabië. Tijdens de openingsrace in Bahrein behaalde Verschoor al de eerste overwinning van het seizoen en doet het tijdens de races in Saudi-Arabië ook weer erg goed.

De 21-jarige Nederlander, die vijfde werd in de sprintrace, startte vanaf P2 op de startgrid tijdens de hoofdrace en zette een spraakmakende show neer terwijl hij op jacht was naar de leiding in de race over de gehele raceafstand. Verschoor probeerde een over-cut om zodoende voordeel te halen ten opzichte van de leider van de wedstrijd. Nadat hij op P2 terugkwam op de baan, behield hij tot het einde dezelfde positie, eindigde op het podium en klom op naar de derde plaats in het coureurskampioenschap.

Het team van Trident heeft een paar weken rust, ze hoeven pas weer op de racebaan te verschijnen in het weekend van 22 tot 24 april. Dan komt het Formule 2-circus voor het eerst in actie in Imola.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS