Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Nederlandse MP Motorsport boekt overwinning en podium in F2 met Dennis Hauger in Jeddah

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 maart 2024 14:06

Voor de tweede FIA Formule 2-ronde reisde het Nederlandse team MP Motorsport af naar Jeddah, Saoedi-Arabië. Het vorige F1-weekend in Bahrein was behoorlijk voor het team, maar het kon beter. Er werden in totaal 14 punten gescoord in de gloednieuwe Formule 2-auto's. Het team toonde een goed tempo en in Jeddah werd dit duidelijker toen de equipe naar huis ging met een overwinning en een P3-resultaat.

MP Motorsport boekt winst en P3 met Dennis Hauger


Het weekend begon goed toen Dennis Hauger de snelste tijd neerzette tijdens de enige oefensessie. Rookie en Williams Academy-coureur Franco Colapinto eindigde de sessie op P12. Enkele uren later tijdens de kwalificatiesessie eindigden de coureurs op P7 en P13.

De Sprint Race op vrijdag kende een moeilijke start voor Franco, want hij liet zijn motor afslaan op de grid en moest worden teruggebracht naar de pitstraat, waar zijn motor opnieuw werd gestart. Dankzij een vroege Safety Car in de openingsronde bleef de schade beperkt en sloot hij bij de herstart achteraan aan. Martins stopte op de baan na contact, waarvoor Dennis under investigation kwam te staan, maar werd een paar ronden later vrijgesproken. Zowel Franco als Dennis maakten tijdens de race verschillende posities goed en met nog 4 ronden te gaan reed Dennis op de derde plaats. Twee ronden later reed Hauger op de tweede plaats waar hij ook finishte. Door straffen na de race werd Verschoor gediskwalificeerd en Dennis promoveerde naar P1. Franco eindigde buiten de punten op P11.

Omdat Ollie Bearman Carlos Sainz in de Ferrari verving, schoven alle coureurs een plekje op voor de Feature Race op zaterdag. Franco en Dennis startten op supersoft banden. Doordat iemand spinde voor Franco, liep hij schade op aan zijn voorvleugel en verloor hij een van de endplates. Desondanks liet hij nog steeds een goed tempo en inhaalacties zien. Na 7 ronden kwam Dennis binnen voor een pitstop, een ronde later deed Franco hetzelfde. De hele race waren er veel inhaalacties en spannende gevechten op de baan, Franco haalde Martins in voor P11. Kort daarna tikte Franco met zijn achterband de muur aan in de laatste bocht, wat uitdraaide op een lekke band en hij spinde in de eerste bocht.

Dennis rukte langzaam maar zeker op en vocht met Antonelli om de vijfde positie met nog maar 2 ronden te gaan. Hij dichtte snel het gat naar Crawford op de vierde plaats en op de laatste meters van het circuit haalde hij Crawford en Cordeel dubbel in om de derde positie te pakken terwijl de geblokte vlag wapperde.

Dennis Hauger: "Het was moeilijk om vooruit te komen, ik had het gevoel dat ik iets meer snelheid had dan de 2-3 auto's voor me. Ik realiseerde me al vroeg dat het belangrijk was om geduld te hebben, er werd veel geduwd in het veld. De laatste ronde was gaaf, ik had nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met een 3e plaats!"

MP Motorsport staat nu derde met 39 punten, in het coureurskampioenschap staat Dennis ook derde met 31 punten. Franco heeft 8 punten gescoord en staat momenteel op P12. Het team heeft nu een weekend vrij en gaat in het F1-weekend van 22-24 maart naar Melbourne.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS