Formule 1

Wrijving tussen Verstappen en Vettel: "Als Sebastian over Max gaat praten, dan duurt dat wel even"

Uitgegeven door Alfred Bakker • 6 november 2016 07:35

Nadat eerder Max Verstappen een interview had met talkshowhost Jeroen Pauw, was vrijdagavond Nico Hülkenberg te gast bij Jeroen Pauw en sprak daar onder andere over zijn motivatie achter zijn overstap van Force India naar Renault F1. Ook kwam het onderwerp Max Verstappen aan bod. Nico Hülkenberg begon als negen jarige met karten bij het Nederlandse CRG Holland en zijn idool was en is Michael Schumacher. Nu racet de Hulk al zes jaar in de hoogste klasse van de autosport. Al jaren werd hij gelinkt aan een overstap naar een fabrieksteam. Vanwege de prestaties van de Hulk en Sergio Perez staat het Formule 1 team Force India vierde achter Ferrari in de stand om het constructeurskampioenschap. Zelf staat Nico Hülkenberg op de negende plek van het rijderskampioenschap.



Ondanks de progressie van Force India heeft de Nederlandse sprekende Duitser uit Emmerich ervoor gekozen om de overstap te maken naar het in de achterhoede opererende Renault. Zijn redenatie is dat de progressie die Renault als fabrieksteam kan maken door alle investeringen die er worden gedaan meer potentie heeft op termijn dan zijn huidige werkgever. Ook komt zijn overwinning van 2015 met de Porsche 919 hybrid tijdens de 24 uren van Le Mans ter sprake.

Een niet nader besproken onderwerp is de rommelige organisatie van Force India met een eigenaar die huisarrest heeft en internationaal gezocht wordt. Verder is bekend geworden dat Hülkenberg van een clausule in zijn contract gebruik heeft gemaakt om onder zijn huidige verplichtingen uit te komen. Die clausule luidde dat als het team meerdere maanden geen salaris zou betalen hij zonder boete het contract eenzijdig kon ontbinden.

Wat wel besproken werd is wat zijn mening is over de Nederlander Max Verstappen, die hij al kent sinds Max nog een klein kind was. Hij heeft respect voor de jonge Nederlander en vindt het mooi om te zien hoe die zich ontwikkelt.
Nico antwoort op de opmerking dat Verstappen veel kritiek krijgt met "Max is goed, een rebel, hij gebruikt bij het racen zijn ellebogen, hij is extreem met het verdedigen. Hij remt heel laat en dan blijft er niet veel tijd over voor het nemen van beslissingen waarschijnlijk gaat dat tot een ongeluk leiden al hoort dat bij het racen."
Dit is van meerdere kanten al eerder gezegd en wordt dus bevestigt door de ervaren 29-jarige Hülkenberg.

“Volgende week zal het een lange drivers-meeting gaan worden, als Sebastian Vettel over Max gaat praten dan duurt dan wel even, er is wel wat wrijving tussen die twee”, grapt Nico, doelend op volgende week vrijdag in Brazilië.

Hülkenberg is een liefhebber van het circuit in Sao Paulo Brazilië en kijkt uit naar de race. Pauw laat hem het circuit uit zijn hoofd tekenen waarmee hij bewijst het circuit wel te kunnen dromen.

INTERVIEW: Max Verstappen met Jeroen Pauw!

Nog maar twee dagen! Dé gratis tablet-actie! Overstappen op Ziggo Sport, meer snelheid internet en Formule 1!
Stap over op Ziggo en mis niets van de Formule1: Nú met GRATIS Tablet bij Alles-in-1. Kijk HIER vrijblijvend voor meer info!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS