Formule 1

OFFICIEEL: Nico Hulkenberg van af 2017 fabriekscoureur bij Renault: "Een droom..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 oktober 2016 16:22 • Print artikel

Renault heeft Nico Hulkenberg bevestigt als nieuwe coureur voor het seizoen 2017. Het vertrek bij Force India werd eerder op de dag al aangekondigd door het Indiase team. Renault heeft laten weten dat er een contract voor meerdere jaren is afgesloten.

BP Formula 3 class of 2006


De teamgenoot van Nico Hulkenberg bij het team uit Enstone is nog niet bekend gemaakt. Diverse coureurs, waaronder de huidige coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer worden genoemd. Andere namen die rondzoemen zijn Esteban Ocon en Valtteri Bottas. De 29-jarige zegt dat een droom uitkomt met het tekenen van het contract bij een fabrieksteam.

“Ik ben blij om me in 2017 bij het Renault Sport Formule 1 Team te voegen”, aldus de coureur uit Emmerich am Rhein, “Renault is altijd een grote speler in de motorsportwereld geweest die ongelofelijke herinneringen naar boven brengen: Michael Schumacher maakte niet alleen van Duitsland een F1-natie, hij bracht ook mijn enthousiasme en vuur voor racen bij. Als een deel van de Renault-familie wil ik de auto ontwikkelen en nieuwe succesverhalen schrijven.”

“Het is altijd mijn droom geweest om te werken voor een fabrikantenteam. F1’s nieuwe regels gaan het spel veranderen en geeft ons team een goede kans. In de komende jaren gaat Renault een uitdagersrol spelen, die past mijn aanpak van 100% racen. Ik kan niet wachten om een deel van de familie te worden.”

De Duitser voegt daarbij wel toe dat hij dit seizoen toegewijd blijft aan Force India. De coureur wil er voor zorgen dat het team vierde wordt in het constructeurskampioenschap.

“Ik ben dankbaar dat Force India me deze kan heeft gegeven om deze kans op te pakken”, aldus Nico Hulkenberg. Renault gaat alweer het vierde team worden voor de Duitser, nadat hij eerder voor Williams, Sauber en Force India reed.

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS