Formule 1

Wolff bagatelliseert ontmoeting met Jos Verstappen, maar: "Voor volgend jaar geen belangstelling in Max. Hij heeft.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2017 09:16 • Print artikel

MONZA - Mercedes-baas Toto Wolff heeft de betekenis van een ontmoeting met Jos Verstappen in het motorhome van Mercedes tijdens de Grand Prix van Italië gebagatelliseerd, maar geeft toe dat hij de toekomstige beschikbaarheid van diens zoon Max Verstappen nauwlettend in de gaten houdt.

Jos en Max Verstappen Mercedes Grand Prix Italië


Na een recente reeks betrouwbaarheidsproblemen is Max Verstappens langetermijntoekomst bij Red Bull twijfelachtig geworden. De negentienjarige coureur heeft gezegd dat het beter zal moeten, wil hij zijn huidige deal vernieuwen.

Verstappen is momenteel gecommitteerd aan Red Bull voor 2018, maar er zijn naar verluidt enkele opties die hem in staat zouden kunnen stellen om al per 2019 te vertrekken. Een gesprek tussen zijn vader Jos en Wolff bij Mercedes op vrijdag in Monza voedde de speculatie over een mogelijke toekomstige deal, maar de Mercedes-baas drong erop aan dat het gesprek gewoon een sociaal karakter had.

"Ik ken Jos al vele jaren", zei Wolff tegen Sky Germany over de bijeenkomst. "We hebben een gemeenschappelijke vriend, Frank. Hij is hier op bezoek. Dus Niki [Lauda, Mercedes' andere teambaas, red.] en ik zaten op kantoor. Onze Nederlandse vrienden kwamen langs en we hadden een koffie met hen. Niet meer, niet minder."

Gevraagd of er enig belang was in Verstappen als coureur van Mercedes in de toekomst, zei Wolff: "Voor volgend jaar hebben we geen belangstelling voor Max Verstappen. Hij is niet beschikbaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS