Formule 1

Wereldkampioen F1 Nico Rosberg: "Ik ben benieuwd om de nieuwe auto’s te zien"

Uitgegeven door Daan Daniels • 9 januari 2017 21:28 • Print artikel

Nico Rosberg heeft geen plannen voor de 2017 seizoensopening in maart, behalve dan 'op de bank zitten.' “Ik ben dan gewoon thuis, zittend op de bank, televisie kijken", zei de gestopte regerend wereldkampioen tegen CNN.

Nico Rosberg Formule 1


De voormalige Mercedes-coureur gaf wel toe dat Melbourne kijken op de televisie, als de nieuwe kampioen, wel raar zal zijn. “Maar ik ben benieuwd om de nieuwe auto’s te zien en de strijd op de baan. Ik ga het zeker volgen”, voegde Rosberg toe.

Rosberg ging ook in op zijn besluit om te stoppen met het racen in de Formule 1. “De druk en de intensiteit waren ongelofelijk. Er waren sommige hele harde momenten. Om van Lewis Hamilton in de twee kampioenschappen ervoor te verliezen was erg moeilijk. Dat is niet makkelijk om mee om te gaan”, benadrukte Rosberg.

“Zelfs toen ik de finishlijn passeerde in Abu Dhabi (waar Rosberg kampioen werd, red.) was ik niet niet blij. Ik was in eerste instantie vooral opgelucht.” Rosberg gaf aan dat hij in de toekomst een rol in de Formule 1 wil hebben. “Ik wil bij de sport betrokken blijven op een bepaalde manier. Ik weet dat ik een fan van de sport ben.”

Nog maar 1 dag! Heb je al een lot voor de Staatsloterij van 10 januari?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS