Formule 1

Hamilton verloor kampioenschap 2016 in MaleisiŽ zegt Wolff: "Rosberg een waardig kampioen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 januari 2017 23:30 • Print artikel

Mercedes AMG Petronas Formula One teambaas Toto Wolff zegt dat Lewis Hamilton de wereldtitel in de Formule 1 van 2016 verloor door zijn uitval tijdens de Grand Prix van MaleisiŽ. Hamilton lag comfortabel aan de leiding in de race op het circuit van Sepang, maar in de eindfase van de wedstrijd blies hij zijn motor op. Door de uitval behaalde Nico Rosberg de derde positie en verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement.

Formule 1 Lewis Hamilton Abu Dhabi 2016


Met de Grand Prix van Abu Dhabi als de laatste van het seizoen ging Lewis Hamilton van start met 12 punten voorsprong op Rosberg. Ondanks dat de Brit de race won, werd zijn Duitse teamgenoot met een tweede plaats voor de eerste keer wereldkampioen. "Ik denk dat je moet winnen en verliezen met waardigheid. Het is een mechanische sport als ze alleen maar op de grond zaten van de startgrid kwamen ze niet ver," verklaarde Wolff. "Het team heeft de afgelopen drie jaar voor hen de beste auto's gebouwd, daarmee wonnen ze races en kampioenschappen, soms liet het team het liggen. Het afgelopen jaar heeft MaleisiŽ Hamilton het kampioenschap gekost."

Wolff prijst Rosberg over zijn prestaties van het seizoen, bestaande uit negen overwinningen. "We hebben gepraat over Hamilton en zijn situatie zonder de prestaties van Rosberg te erkennen. Racen tegen zo'n getalenteerd teamgenoot en het kampioenschap winnen, dan denk ik dat daar meer eer mag uitgesproken worden. Rosberg is een harde noot om te kraken, laat niet los. Hij heeft karaktereigenschappen dat hem kampioen maakt, een waardig kampioen", aldus Wolff.Formule 1 zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS