Formule 1

Wat al lang in de lucht hing, wordt nu werkelijkheid: McLaren wisselt Honda F1-motoren om voor Renault

Uitgegeven door Peter Vader • 12 september 2017 19:09 • Print artikel

De kogel is door de kerk. Wat al lang in de lucht hing is nu werkelijkheid: het McLaren F1 team schakelt van Honda over op Renault motoren, aldus het Engelse Autosport. Honda's gang in de F1 met McLaren is rampzalig verlopen, sinds het in 2015 terugkeerde naar de F1. Er was een gebrek aan prestaties en de motor had constante betrouwbaarheidsproblemen, die het eens succesvolle partnerschap niet ten goede kwam. De relatie werd in 2017 steeds troebeler, omdat het duidelijk was dat er een scheiding op handen was. Renault was daarbij het enige, realistische alternatief voor de Britse F1 stal.

McLaren F1 Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso van Honda naar Renault motoren


Bronnen rondom Mclaren hebben Autosport bevestigd dat McLaren een overeenkomst van drie jaar met Renault heeft afgesloten, die eind 2020 afloopt, aan het einde van het huidige F1-motorregelement.

De deal van McLaren-Renault heeft ook geholpen om Fernando Alonso dichterbij een verlenging te brengen van zijn contract, dat eind het seizoen 2017 afloopt. Autosport onthulde vorig weekend al dat Renault had ingestemd met de komst van Carlos Sainz Jr van Toro Rosso, als onderdeel van de Renault-overeenkomst met het tweede team van Red Bull. Het is nog niet duidelijk wanneer de Spanjaard de switch zal maken. Sainz zou de overstap al voor het einde van het seizoen maken, maar Toro Rosso is erop gebrand om het seizoen met hem af te maken om zo hun kansen in het constructeurs kamioenschap te vergroten.

Renault F1 power

MEER NIEUWS ROND McLAREN:

Alonso heeft meer noten op zijn zang: 'F1-motor bij McLaren niet grootste factor rond toekomst'

Fernando Alonso stelt McLaren ultimatum: "Honda of ik"! Of speelt er nog meer achter de schermen?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS