Formule 1

Fernando Alonso stelt McLaren ultimatum: "Honda of ik"! Of speelt er nog meer achter de schermen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 augustus 2017 05:30 • Print artikel

Fernando Alonso heeft volgens de Duitse media een ultimatum aan McLaren afgegeven. De Formula 1-coureur zou gezegd hebben: ‘Honda of ik’. Het geduld van de Spanjaard is op en Alonso schijnt tijdens de Grand Prix van België zijn 'motorprobleem' gespeeld te hebben.

Fernando Alonso McLaren Honda Formula 1

“Hij had een raar gevoel bij de auto”, verklaarde Eric Boullier tegen GrandPrix.com. Honda daarentegen reageerde dat er niets aan de hand is. Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dat als McLaren hun motorleverancier Honda aan de kant zet, dat er niets aan de hand is. Het is simpelweg het opzeggen van het contract zonder gevolgen. Daarentegen als het team uit Woking de Japanners het contract laten opzeggen, zijn daar vele miljoenen volgens het Duitse magazine, mee gemoeid.

“In wat voor wereld leven we?”, vraagt Dr. Helmut Marko van Red Bull zich af. “Als je afscheid van iemand neemt, krijg je niet ook het geld.” Dus op dit moment lijkt het een soort van schaakspel, waarbij het Britse team op een beslissing van Honda wacht en de motorenfabrikant andersom.

“Met een Mercedes-motor zouden we twee seconden sneller dan Williams zijn”, reageert teammanager Boullier.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS