Formule 1

Alonso heeft meer noten op zijn zang: 'F1-motor bij McLaren niet grootste factor rond toekomst'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2017 17:16 • Print artikel

WOKING - McLaren kan er zeker van zijn Fernando Alonso te houden als het Renault-motoren krijgt voor 2018, maar de Spanjaard zegt dat er meer komt kijken bij de beslissing over zijn toekomst. Alonso zegt dat McLarens beslissing over een motorleverancier voor 2018 'niet het belangrijkste' zal zijn.

Fernando Alonso McLaren Renault Honda


Alonso's contract met McLaren loopt af aan het einde van het seizoen. Sinds 2015 strijdt Alonso in het middenveld of de achterhoede dankzij de worsteling van het team met motorpartner Honda. McLaren oefent druk uit om aan het einde van het jaar zijn contract met motorleverancier Honda te verbreken om in 2018 met een krachtbron van Renault te kunnen rijden. De beslissing daarover zou voor de Grand Prix van Singapore van volgend weekend moeten worden genomen.

Er wordt verwacht dat Alonso bij McLaren blijft als het team de overstap naar Renault maakt, maar de tweevoudig wereldkampioen is niet van zins een overhaast besluit te nemen, benadrukkend dat de motorkwestie van het team niet de enige factor is die zijn beslissing beïnvloedt. "We zullen zien wat er gebeurt. Er zijn enkele opties en ik moet ze allemaal bekijken voordat ik een beslissing neem," aldus Alonso. "Maar ik denk niet dat dat voor Singapore zal gebeuren."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS