Formule 1

Verbeterd McLaren-team en wisselende weersomstandigheden helpen verbaasde Vandoorne

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 16 juli 2017 02:21 • Print artikel

Voor het eerst tijdens zijn complete rookieseizoen in de Formule 1 wist de Belg Stoffel Vandoorne door te breken tot in het laatste kwalificatiedeel. In zijn oranje-zwarte Honda-McLaren eindigde Vandoorne zelfs voor de zeer ervaren Fernando Alonso op de negende plaats. Na afloop was de enigszins verbaasde Vandoorne dan ook zeer tevreden met zijn zaterdag op Silverstone.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


"Om aan Q3 deel te nemen op Silverstone was een beetje onverwacht", aldus de getalenteerde Belgische coureur. "Maar ik heb erg goed gewerkt de afgelopen races en we hebben verbeteringen gezien binnen het team. In Azerbeidzjan, in Oostenrijk en hier in Silverstone dit weekend zitten Fernando en ik erg dicht bij elkaar qua snelheid. Het is uiteraard een erg goed gevoel die stap extra te hebben kunnen maken."

"We hoopten al op een regenachtige kwalificatie voor lange tijd. En ik denk dat we erg sterk waren in deze condities de hele kwalificatie. Vervolgens toen de baan weer opdroogde wisten we alles te maximaliseren wat we hadden. "

"Zoals gewoonlijk zit het erg dicht bij elkaar in het middenveld en we zien meestal dat sommige van de anderen niet iets extra's hebben voor de kwalificatie. Maar ik denk dat de wisselde omstandigheden ons echt geholpen hebben vandaag. Elke keer als ik op de baan was wist ik er een goede rondetijd uit te halen en ik denk dat negende in Q3 echt het maximaal haalbare was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS