Formule 1

Pechvogel Fernando Alonso krijgt alwéér een grid-straf, nieuwe energieopslag reden penalty

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2017 17:59 • Print artikel

SILVERSTONE - Nog voordat er een meter was gereden op het circuit van Silverstone had Fernando Alonso al een grid-straf op zak. De Spanjaard van McLaren heeft voor de Grand Prix van Groot-Brittannië ervoor gekozen terug te keren naar de Spec 3-motor die hij in Baku probeerde, en ook vorige week vrijdag in Oostenrijk - voordat hij overstapte naar de Spec 2-versie. Alonso start met een totale grid penalty van 30 plaatsen.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Groot-Brittannië


Hoewel de wissel an sich geen boete oplevert, mede door het feit dat de meeste componenten al eerder werden gebruikt, betekent de inzet van een nieuwe energieopslag - zijn vijfde van het seizoen - toch een boete.

Om de zaken nog erger te maken, verwachtte Honda al dat verdere veranderingen nodig waren zijn na de trainingssessies van vandaag. Dat resulteerde in nog meer grid-straffen voor zowel Alonso als zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Aan de andere kant werd ook verwacht dat, gezien de aard van het Silverstone-circuit, McLaren en Honda sommige van deze veranderingen juist nu zou doorvoeren, zodat de straf hier wordt verkregen in plaats van tijdens de volgende race die wordt gehouden op de Hungaroring, een baan die erom bekendstaat dat het er zeer lastig inhalen is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS